Coronavirus - România: 440344 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Anchetă la un spital din Iaşi, după ce un bărbat cu HIV a fost pus să-şi ducă probele de sânge la laborator

Tuesday, 27 January 2009, 18:29 Sursă: NewsIn

Conducerea unităţii afirmă că un medic ieşean i-ar fi spus pacientului să plece la un cabinet privat cu sângele infectat, cu toate că unitatea plăteşte astfel de servicii la un alt laborator. În plus, susţine managerul spitalului, s-au încălcat normele privind transportul probelor biologice.

"În urma anchetei, se va stabili cu exactitate dacă un medic ce lucrează în cadrul acestei unităţi spitaliceşti a trimis un bolnav seropozitiv, căruia i s-a recoltat sânge în spital, cu proba respectivă, la un laborator medical", precizează un comunicat de presă remis de Direcţia de Sănătate Publică Iaşi.

Managerul spitalului, prof. dr. Carmen Dorobăţ, recunoaşte că transportul necorespunzător al probei de sânge pe străzile oraşului a reprezentat un pericol pentru cetăţeni. Managerul a mai susţinut că medicul care l-ar fi trimis pe bolnav la cabinetul privat nu ştia că spitalul plăteşte pentru astfel de servicii la un alt laborator.

"Colegul meu trebuia să gândească epidemiologic, aşa cum avem noi structura într-un spital de boli infecţioase. Îl vom chema în faţa unei comisii de disciplină. Vă asigur că va fi o sancţiune", a spus dr. Carmen Dorobăţ.

Ancheta internă de la spitalul ieşean se va finaliza la sfârşitul acestei săptămâni.

Cazul a fost semnalat conducerii Spitalului de Boli Infecţioase de către presă.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri