Adrian Streinu Cercel: "Scenariul ăsta cu 20.000 de morţi? E minim, ăsta e mizilic!"

Monday, 02 November 2009, 08:25 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET
Scenariul cu 20.000 de morţi din cauza gripei porcine este unul oficial, dar e un număr minim. Declaraţia a fost făcută la Realitatea TV de Adrian Streinu Cercel, secretar de stat in Ministerul Sanatatii. Acesta a mai precizat că va urma o perioadă de 5- 6 saptamani cu potenţial sever de infecţie.
"Nu înţeleg de ce facem atâta caz. Mă interesează cum să fac să previn decesele. Asta e principala sarcină. Că se îmbolnăvesc, e normal, e sezon rece, dar dacă se ajunge la deces, numărul lor să fie cât mai mic", a spus Adrian Streinu Cercel, secretar de stat la Ministerul Sănătăţii.

"Scenariul ăsta cu 20.000 de morţi? Este una din variantele oficiale, dar e minim, ăsta e mizilic", a declarat Adrian Streinu Cercel, secretar de stat la Ministerul Sănătăţii.

"Să zicem bogdaproste dacă ne va da cineva vaccin în această perioadă o să avem 5-6 săptămâni de infecţie cu potenţial sever", a declarat Adrian Streinu Cercel, secretar de stat la Ministerul Sănătăţii.

"Problema e cum se comportă lumea vizavi de aceste infecţii de sezon. Exemplu. vine o pacientă, este găsită, semnează foaia că e pasibilă de închisoare dacă transmite virusul şi când e căutată, e la Piatra Neamţ. Asta e simţul civic al românului, a declarat Adrian Streinu Cercel, secretar de stat la Ministerul Sănătăţii.
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri