Coronavirus - România: 28166 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Sloganurile de campanie şi întoarcerea lui Ion Iliescu, preocupările editorialiştilor principalelor ziare

Monday, 02 November 2009, 05:36 Sursă: REALITATEA.NET

"Şapte litri de whisky pentru o jumătate de porc" - astfel este intitulat editorialul semnat de Florin Negruţiu în cotidianul Gândul: "Nu ştiu ce impresie le-a făcut irlandezilor de la ziarul Sunday Independent exotica întâmplare povestită de Cristian Mungiu, dar mie această "amintire din Epoca de Aur" îmi pare a fi azi la fel de proaspătă şi de actuală ca acum 20 de ani. "Şapte litri de whisky pentru o jumătate de porc" era mai mult decât un obicei al pământului sau decât un troc al supravieţuirii, era un indiciu de statut social".

În Evenimentul zilei, Ioana Lupea scrie despre întoarcerea lui Ion Iliescu: "Mai poate Ion Iliescu să scoată din casă alegătorii la un vot pentru sau împotriva lui? Fostul preşedinte pare, mai degrabă, o haină veche scoasă din dulapul politicii şi scuturată în public".

Ovidiu Nahoi întreabă "Cum vă place România", în Adevărul: "Un coleg de redacţie mi-a povestit, recent, experienţa de care a avut parte la revederea cu colegii de liceu, după 20 de ani de la absolvire. Jumătate erau în străinătate, mai ales în Canada sau Statele Unite. Ceilalţi lucrau, în marea majoritate, în multinaţionalele prezente în România, pe poziţii foarte bune. Şi, îmi spunea colegul de redacţie, erau complet desprinşi de fenomenul presei, la fel şi de viaţa politică. Trăiau, pur şi simplu, în lumea lor, o lume a muncii susţinute şi a confortului, departe de zbaterile şi dezbaterile publice".

Sloganurile de campanie sunt discutate în Cotidianul: "Deşi subiect de şedinţe intense de creaţie, rolul sloganurilor într-o campanie electorală este important, dar nu decisiv. Se spune că nimeni nu votează un candidat pentru sloganul său, dar, prost ales, acesta poate provoca pierderi de voturi".

 

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri