Coronavirus - România: 212492 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cotidianul: Dintr-o mişcare de timonă cad 171 de parlamentari

Friday, 25 September 2009, 03:54 Sursă: Realitatea TV

Cotidianul scrie pe prima pagină: Dintr-o mişcare de timonă cad 171 de parlamentari şi 145 de ani de istorie. Jurnaliştii notează că şeful statului doreşte trecerea la parlament unicameral şi maximum 300 de aleşi. Cotidianul mai scrie că ţara nostră ar pierde prin renunţarea la bicameralism o istorie de 145 de ani.

Evenimentul Zilei titrează: Băsescu s-a întors cu faţa la populism. Jurnaliştii scriu că pentru a polariza opţiunile pro sau contra sa, şeful statului vrea referendum pentru parlament unicameral şi reducerea numărului de aleşi.

Băsescu îţi propune să concediezi 171 de parlamentari, scrie şi Gândul. Jurnaliştii adaugă că preşedintele aplică reţeta folosită şi în 2007, când a convocat referendum pentru uninominal odată cu europarlamentarele.

Gardianul titrează: Întoarcerea "la popor" sau "în popor". Ziariştii adaugă că Traian Basescu încearcă o noua diversiune, cerând organizarea referendumlui, în acelaşi timp cu alegerile prezidenţiale.

România Liberă scrie că pentru trecerea la unicameralism trebuie parcursă o procedură greoaie. Jurnaliştii scriu că indiferent de rezultatele consultării poporului, este necesară revizuirea Constituţiei, proces în care un rol hotărâtor îl au tocmai Camera Deputaţilor şi Senatul, adică parlamentarii care vor fi afectaţi de aceste schimbări.

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri