REALITATEA.NET vă prezintă conspiraţii celebre. Episodul 6: Michael Jackson, văzut viu pe toate meridianele planetei

Friday, 04 September 2009, 14:03 Sursă: REALITATEA.NET

Vineri, fani din întreaga lume au asistat la un moment care a fost întârziat deja nepermis de mult: funerariile megastarului Michael Jackson. Despre ce s-a îngropat în cimitirul Forest Lawn se speculează însă în continuare. Regele pop nu este, de altfel, singurul erou din pop culture în jurul căruia s-au ţesut dovezi care să contrazică trecerea lui în nefiinţă. Lumea întreagă a făcut de-a lungul timpului scenarii care încercau să arate că Tupac sau Elvis sunt de fapt în viaţă. Dovezile că Michael Jackson ar fi viu au început să se înmulţească în jurul datei de 29 august, ziua în care artistul ar fi împlinit 51 de ani.


La acea dată filmuleţul de mai sus care susţinea nu doar că Michael Jackson ar fi viu, ci că şi-ar fi înscenat inclusiv moartea a adunat aproape 1,5 milioane de vizualizări pe YouTube, după arată Mashable. Aceeaşi secvenţă video a adunat alte 1,1 milioane de vizualizări pe Live Leak. Nu a contat nici o clipă pentru acei internauţi că faţa lui Michael nu a putut fi văzută, nici că numărul de pe plăcuţa de înmatriculare a maşinii din care iese acesta nu putea fi descifrat. Câteva zile mai târziu s-a descoperit că în spatele hoax-ului stă nimeni altcineva decât respectata televiziune germană RTL. Postul TV şi-a justificat gestul susţinând că a dorit să arate cât de uşor se pot propaga zvonurile pe Internet, arată Reuters. Până ca RTL să facă lumină, au fost însă destule voci care puneau la îndoială veridicitatea secvenţei video. "Michael Jackson, Elvis, 2Pac şi Biggie sunt cu toţii pe vreo insulă şi fac muzică. O să postez un film doveditor în cursul zilei de azi", se amuză unul dintre comentatorii intraţi pe Live Leak. Replici la falsul realizat de RTL au apărut de îndată, cea mai amuzantă fiind animaţia de mai jos care demonstrează că Michael Jackson a debarcat oficial pe "Insula Conspiraţiilor".

Cele mai multe încercări de a dovedi că Michael Jackson este încă printre noi au venit însă din partea fanilor, care şi-au găsit supapă pe Internet pentru exprimarea propriilor adevăruri. O grămadă de site-uri au început să publice poze din întreaga lume, multe dintre ele fără să arate nici măcar faţa artistului sau să demonstreze că au fost recent făcute. Liderul conspiraţiilor este fără nici un dubiu site-ul www.michaeljacksonsightings.com. Cei mai mulţi dintre cei care şi-au revărsat mărturiile acolo sunt convinşi că Michael şi-ar fi înscenat moartea pentru a scăpa de presiunea faimei sale.

"L-am văzut pe Michael în Norvegia", o ţine într-una un fan, care spune că l-a reperat într-o gară din Oslo. "Jur pe Dumnezeu că am vorbit cu Michael. Mi-e atât de frică încât cred că o să înnebunesc. Toată lumea crede că mint, însă l-am văzut în sudul Australiei", îl contrazice un alt internaut rătăcit pe acest site. Un spaniol încearcă să ne convingă că l-a văzut într-o benzinărie: "Purta o şapcă de baseball, avea părul scurt şi o barbă falsă. Când şi-a dat seama că eram uimit a luat-o la fugă". Un alt hub pentru scenarii fanteziste legate de Michael Jackson, www.michaeljacksonhoaxdeath.com, spune că surse din cadrul vămii americane bagă mâna în foc că l-au văzut pe Michael trecând graniţa spre Mexic alături de un individ neidentificat. "Cine s-ar înşela asupra unei feţe precum aceasta? Sunt sigur că a fost Michael. Avea părut tuns scurt şi purta ochelari de soare întunecaţi", spune un martor care adaugă că nici măcar nu avea idee că starul murise la acea vreme.

Teoriile despre un Michael Jackson care şi-a ticluit bine dispariţia merg şi mai departe de momentul în care acestea a murit. O serie de fani sunt convinşi că nici repetiţia realizată cu o zi înainte de decesul artistului nu a fost făcută cu Michael în rolul principal. O sosie a acestuia, in schimb, ar fi urcat pe scenă, în timp ce adevăratul Michael ar fi zburat, nu se ştie unde, cu un avion.Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri