Coronavirus - România: 186254 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Patronul lui Arsenal intră pe Facebook, cu 300 milioane dolari

Tuesday, 14 July 2009, 12:01 Sursă: REALITATEA.NET

Aproape fără excepţie, în Premier League, dragostea suporterilor faţă de o echipă este direct proporţională cu ura faţă de patron. Intrarea în peisaj a oligarhilor ruşi şi a veroşilor afacerişti de peste Ocean i-a inflamat pe fani, iar printre cei iritaţi se află şi cei ai lui Arsenal.

Aceştia au acum posibilitatea de a boicota afacerile lui Alisher Usmanov, acţionarul majoritar, care deţine aproape 30 % din club. Asta pentru că una dintre firmele acestuia, Digital Sky Technologies (DST), tocmai a făcut o ofertă de 100 milioane dolari, pentru preluarea a aproape 2 % din acţiunile popularului site facebook.com.

Din luna mai DST deţine deja 1,54 % din Facebook, procent în schimbul căruia a plătit 200 milioane dolari, astfel că Usmanov ar ajunge proprietarul a 3,5 % din site. Cota de piaţă a Facebook este la ora actuală de patru miliarde de dolari.

Dacă noua afacere a rusului se află la doar un click distanţă de fanii lui Arsenal, în privinţa celei vechi, a echipei de fotbal, ei nu pot protesta decât verbal. Şi chiar s-ar putea să aibă de ce, fiindcă Manchester City tocmai a pus pe masa lui Usmanov o ofertă de 20 milioane lire sterline pentru atacantul togolez Emmanuel Adebayor. Arsenal ar dori cel puţin 25 de milioane, însă The Guardian scrie că şefii lui Arsenal ar fi dispuşi la un compromis.

Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri