Coronavirus - România: 54009 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Abramovic a dat 352 de milioane de euro pe cel mai mare iaht din lume

Saturday, 13 June 2009, 13:44 Sursă: NewsIn

Iahtul, Eclipse, are aproape 170 de metri lungime şi a fost construit de şantierele  Blohm & Voss din Hamburg, Germania. Vasul va fi livrat în 2010.

Apartamentul proprietarului are atât pereţii cât şi geamurile blindate.

Proiectul a fost secret, iar la un moment dat constructorii de nave au anunţat numai că un iaht numit Eclipse este construit undeva în Germania, fără a oferi alte detalii şi fără a preciza cine este proprietarul.

Potrivit unor experţi din această industrie, Eclipse a fost construit special pentru a depăşi cel mai mare iaht din prezent, aparţinând şeicului Dubaiului, care are 160 de metri lungime.

Abramovic, omul cu a 11-a avere din lume potrivit Forbes, mai are trei iahturi: Pelorus (115 metri), Ecstasea (86 de metri) şi Sussurro (circa 50 de metri). Întreţinerea acestora îl costă anual peste 17,5 milioane de euro şi numai alimentarea Pelorus costă până la 86.000 de euro.

Fiul unor părinţi evrei, Abramovic, în vârstă de 41 de ani, şi-a început afacerile vânzând răţuşte de plastic în apartamentul său din Moscova, dar, după numai câţiva ani afacerile sale s-au extins de la grupuri petroliere la ferme porcine. Cel mai bogat om din Rusia a prosperat în timpul mandatelor lui Vladimir Putin la Kremlin, iar criticii spun că şi-a folosit relaţiile în guvern pentru a prelua foste companii de stat.

El este cunoscut în afara Rusiei pentru că deţine clubul de fotbal Chelsea şi pentru că organizează petreceri pentru jucătorii de fotbal şi oamenii de afaceri britanici pe iahturile sale

Abramovic ar fi pierdut peste 15 miliarde de euro din cauza crizei financiare.

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri