Episodul 9: Munca patriotică

Friday, 29 May 2009, 08:02 Sursă: Realitatea TV

Autor: Realitatea.NET

Munca patriotică, hai să fim serioşi, nici nu există" Există muncă patriotică obligatorie.

Vintilă Mihăilescu, antropolog îşi aminteşte: "De muncă patriotică, nu cred că există cineva care să fi scăpat".

Victor Nicolae, tehnician Republica spune: "Nu mi-a lipsit, cu vărf şi îndesat am dus muncă patriotică".

Strungarul Adrian Stan ne explică în ce consta această muncă patriotică: "Munca patriotică în ce constă. Începând de la măturat, dat zăpada, spart gheata în piaţa la Veteranilor.

Vintilă Mihăilescu, antropolog, ne povesteşte că: "Puteai sa fii academician sau muncitor necalificat, suntem toţi egali şi spălăm cu toţii acelaţi closet ca să vă intre bine în cap".

Arhitectul Andrei Pandele îşi aminteşte cu amar de toată perioada în care era obligat să facă muncă patriotică: "Era o chestie foarte înjositoare, scotea inginerii să cureţe zăpada din faţă de la sectorul de partid. Sau să cureţe zăpada de pe şoseaua naţională.

Toni Grecu, inginer calculatoare ne povesteşte că "venea o remorcă, mare cu maturoaie şi le arunca pe un trotuar, după aceea domnii.. tovarăşii, ingineri, stagiari, muncitori, maiştri, se duceau puneau mâna pe un măturoi şi treceau la munca de jos.

Pentru mai multe mărturii despre munca patriotică vă invităm să vizionaţi episodul nouă al campaniei Comunism pe burta goală: Munca patriotică.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri