Mircea Lucescu: "Este o performanţă şi pentru România că are doi reprezentanţi în finala UEFA"

Tuesday, 19 May 2009, 09:26 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

"O finală de cupă europeană este împlinirea unei întregi cariere fotbalistice, este cea mai mare bucurie a unui jucător, dar, nu uit, că este cea mai mare tristeţe să pierzi. De aceea, noi suntem aici pentru a câştiga. M-am întors cu foarte multă bucurie la Istanbul. Este un oraş pe care îl iubesc extraordinar de mult. Am activat timp de patru ani într-un campionat care mi-a dat multe satisfacţii, sunt bucuros şi fericit că mă întorc ca un învingător în acest oraş. Am petrecut o perioadă foarte bună din cariera mea aici, am avut o relaţie extraordinară cu suporterii, indiferent că erau ai lui Galatasaray, Fenerbahce sau Besiktaş. Suporterii turci sunt suporteri pasionali, care iubesc fotbalul până la nebunie. Istanbulul merita să aibă o a doua finală europeană", a declarat marţi Mircea Lucescu, în conferinţa de presă oficială dinaintea finalei de Cupa UEFA cu Werder Bremen.

"Această performaţă este un lucru deosebit de pozitiv pentru fotbalul ucrainean, s-a creat o rivalitate puternică în campionat. În afară de Dinamo Kiev şi Şahtior a mai intervenit la vârf şi Metalist Harkov. Este un lucru pozitiv şi din punct de vedere al participării Ucrainei la EURO 2012, al cărei co-organizatoare va fi. Este o performanţă şi pentru România că are doi reprezentanţi în finala UEFA, vom simţi româneşte în acest meci. Am mai jucat meciuri importante şi finale, dar acum, alături de aceşti băieţi care se află la prima finală din carieră, simt şi eu ce simt ei, aceleaşi emoţii, sunt unul de-ai lor. Am construit şi la Doneţk, la fel ca în întreaga mea carieră, o echipă competitivă, cu care sunt sigur că nu mă voi opri doar la această perfomanţă", a mai spus Lucescu.

Finala Cupei UEFA dintre Şahtior şi Werder Bremen se va disputa astăzi, de la ora 21.45, pe stadionul "Sükrü Saraçoglu" din Istanbul.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri