Mircea Lucescu: "Calificarea în finala Cupei UEFA este o victorie mare, un rezultat istoric"

Thursday, 07 May 2009, 20:53 Sursă: NewsIn

Autor: Realitatea.NET

"Eu nu mă exteriorizez, nici când pierdem, nici când câştigăm. Acum mi se vedea bucuria pe faţă, pentru că am simţit că e o victorie mare şi un rezultat deosebit. Este un lucru mare, istoric, ca Şahtior să ajungă în finala Cupei UEFA, la Istanbul, în faţa a 70.000 de spectatori. A fost un meci dificil şi felicit pe Dinamo Kiev, pentru că a făcut o partidă foarte bună", a spus Mircea Lucescu.

Tehnicianul a considerat foarte importantă remiza din tur, dar a spus că Şahtior a evoluat mai bine: "Noi am avut avantajul din tur, am greşit o dată în acest meci, dar cred că am avut cele mai bune ocazii. Victoria este absolut meritată. Jocul a fost la cel mai înalt nivel, cu adevărat de semifinală de cupă europeană. Spectaculos şi îndârjit. Întregul fotbalul ucrainean are de câştigat". Lucescu a comparat întâlnirea dintre cele două formaţii din Ucraina cu derby-ul campionatului românesc: "Îmi aduc aminte când Dinamo şi Steaua jucau meciuri de o rivalitate extraordinară, iar ambele echipe jucau semifinale sau finale în cupele europene. Sper ca echipele din Ucraina să repete performanţele şi în anii viitori".

"Nu facem sărbătoare acum, pentru că încă nu ne-am îndeplinit misiunea. Jucătorii vor face faţă jocurilor din trei în trei zile. Motivaţia şi ambiţia sunt mari, te fac să uiţi neplăcerile unui program atât de încărcat. Obiectivul este calificarea în Liga Campionilor, apoi finala Cupei UEFA. Al treilea este Cupa Ucrainei", a adăugat Mircea Lucescu.

Şahtior Doneţk a câştigat, joi, cu scorul de 2-1, manşa secundă a semifinalei cu Dinamo Kiev şi s-a calificat în finala Cupei UEFA. În tur, cele două formaţii au remizat, scor 1-1.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri