Petre Mihai Băcanu: Străinătatea apropiată şi "multe chestii"

Thursday, 16 April 2009, 20:39 Sursă: România Liberă

Autor: Realitatea.NET

Mare diferenta de generatii la Chisinau. Se vede de la o posta ca aceia care aresteaza copii sunt blocati in trecut de le fura tinerilor viitorul. Victoria comunistilor, in ochii tinerilor, a insemnat "doliu natio-nal". Tinerii s-au saturat de dra-pelele rosii si lozincile comuniste, de o televiziune nationala care transmitea programe de divertisment cand revolutia era in toi.
La celalalt miting, de duminica, au venit mai ales oameni de varsta a doua. A fost mitingul opozitiei politice, care ceva tot a obtinut – renumararea voturilor. Este clar, timpul nu mai are rabdare in Moldova, cel mai sarac si corupt stat european. Este revolta anticomunista, dar si impotriva coruptiei (Voronin fiind principalul vizat cu al sau fiu oligarh).

In anii ’90 multi romani visau la reunificare. Ma intorceam de la Chisinau, dupa ce, la rugamintea colegilor moldoveni, infiintasem o filiala a asociatiei ziaristilor. M-am oprit la Putna pentru detalii despre vizita de Pasti a Majestatii Sale Regele Mihai. Imi imaginam ca dealurile din preajma Putnei vor fi pline de romani, ca vor veni si cei de peste Prut. Am redactat atunci apelul "Veniti la Putna cu grabire!". In ziua vizitei regale la Putna, nu am identificat din Basarabia decat doua batranele, cu desagii in spate. Se aflau la Putna din intamplare.

 

Citeşte mai mult în România Liberă 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri