Coronavirus - România: 27296 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Fotografii vechi de un secol, descoperite în Antarctica

Thursday, 02 January 2014, 16:55 Sursă: REALITATEA.NET

Cutia cu 22 de negative a fost găsită într-un bloc de gheaţă dintr-o colibă folosită iniţial de exploratorul Robert Falcon Scott şi, mai apoi, de echipa lui Shackleton. Multe dintre negative au fost deteriorate de trecerea timpului, dar şi din cauza condiţiilor dure din Antarctica, potrivit celor de la Antarctic Heritage Trust, din Noua Zeelandă, care au reuşit să inventarieze peste 10.000 de obiecte din coliba de la Cape Evans, situată la 4.000 de kilometri de Wellington, scrie adevarul.ro

Negativele arată imagini de la o operaţiune de alimentare, Ross Sea Party. Potrivit trustului, membrii acestei expediţii au locuit în coliba lui Scott de pe Ross Island. „Suntem entuziasmaţi de această descoperire şi suntem încântaţi să vedem aceste negative tipărite după un secol", a declarat Nigel Watson, directorul Antarctic Heritage Trust.

Expediţia lui Scott a avut un final tragic. Robert Falcon Scott a condus o echipă britanică şi spera să fie primul care ajunge la Polul Sud. Totuşi, când acesta a ajuns în cel mai sudic punct, pe 17 ianuarie 1912, el a realizat echipa condusă Roald Amundsen, din care a făcut parte şi Emil Racoviţă, ajunsese deja acolo.


Vezi mai multe


Alte articole din: ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE
Alte articole din: ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE