Avertismentul savanţilor privind pericolul în care se află planeta noastră

Friday, 05 December 2014, 11:55 Sursă: REALITATEA.NET

Peste 100 de savanţi şi astronauţi, printre care şi Chris Hadfield, atrag atenţia asupra pericolului în care se află planeta noastră. Numai 1% dintre asteroizii care ar putea lovi Terra sunt identificaţi în prezent, scrie descopera.ro.

Adaugă părerea ta

Pe 30 iunie 2015 va fi organizat şi un eveniment de mare amploare, menit să informeze lumea asupra pericolului pe care îl constituie asteroizii nedetectaţi.

Asteroid Awareness Day, cum va fi numit acest eveniment care va fi difuzat în direct în întreaga lume, va coincide cu aniversarea fenomenului Tunguska, din 1908, când un meteorit deasupra unei păduri din Siberia, distrugând vegetaţia pe 2.000 de km pătraţi.

Experţii cer un interes mai mare din partea autorităţilor pentru monitorizarea acestor obiecte periculoase care se află în apropierea Pământului.

În orice moment, un asteroid care nu a fost detectat s-ar putea prăbuşi pe planeta noastră, provocând distrugeri uriaşe.

Pericolul este real, după cum putem deduce în urma unor incidente minore, dar îngrijorătoare, similare exploziei de la Celiabinsk din februarie 2013, când explozia unui meteorit a provocat grave daune materiale şi rănirea a peste 1.600 de persoane.

Cercetătorul Brian May avertizează că oamenii trăiesc acum la limită, pentru că un singur impact de acest fel poate duce la dispariţia speciei noastre.