ONJN are un nou președinte! Cine este noul șef al reglementatorului pieței jocurilor de noroc

Friday, 24 March 2017, 16:42 Sursă: REALITATEA.NET

Totodată, a fost numit și un vicepreședinte cu rang de subsecretar de stat, Valentin Korman, considerat un apropiat al premierului – a fost consilier al lui Grindeanu în perioada în care acesta era președinte al CJ Timiș. Poziția de vicepreședinte al ONJN era, până ieri, vacantă.

Dan Iliovici, noul președinte al ONJN, va avea rang de secretar de stat și, până la numire, a ocupat funcția de director executiv al uneia dintre cele mai importante organizații din industria de profil - Asociația organizatorilor de jocuri de noroc Rombet.  În perioada 2011 – 2013, a ocupat poziția de Director Executiv la Romslot, asociație similară, care reprezintă interesele slot-machines organizatori și producători.

Mandatul Odetei Nestor, numită în 2013 în funcție de fostul premier Victor Ponta după mai bine de un an petrecut la Loteria Română, nu a fost deloc unul liniștit. În 2015, în spațiul public s-a speculat făptul că Nestor ar face jocurile lui Sebastian Ghiță, care controlează prin interpuși firma Winmasters, după cum arată și o anchetă a Riseproject. Suspiciunile au ieșit la iveală pe fondul schimbărilor legislative privind piața de pariuri online și al scandalului site-urilor de pariuri fără licență, în urma căruia zeci de mii de români riscau amenzi de până la o sută de milioane de lei vechi.

Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc funcționează în prezent în subordinea Guvernului. Cu un patrimoniu și buget propriu, finanțat de la bugetul de stat, prin Secretariatul General al Guvernului, Oficiul se ocupă de autorizarea, controlul și monitorizarea tuturor jocurilor de noroc, începând cu Loteria Română, trecând prin agențiile sau site-urile de pariuri, până la cazinouri și cunoscutele „păcănele”.

 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: SPORT
Adaugă părerea ta
Alte articole din: SPORT