Bayern Munchen are un nou președinte

Saturday, 03 May 2014, 15:03, Sursă: REALITATEA.NET

Karl Hopfner a devenit oficial președinte al clubului german de fotbal Bayern Munchen, în locul lui Uli Hoeness, care a evocat o revenire după ce își va ispăși pedeapsa de trei ani și jumătate de închisoare, vineri, cu ocazia adunării generale a grupării, anunță AFP, informează AGERRES.

Adaugă părerea ta

Hopfner, 61 de ani, a primit fără nicio surpriză aprobarea celor 1593 de membri prezenți, la mai puțin de două luni după ce Consiliul de administrație al clubului l-a desemnat ca urmaș al lui Uli Hoeness, ce a demisionat după ce a fost condamnat la închisoare în urma unei afaceri de fraudă fiscală.

"Dragă Uli, ai o familie super, dar și o familie în cadrul acestui club. Îți dorim toată forța de care ai nevoie în vremurile grele care vor veni. Vei putea hotărî în liniște ce dorești să faci după aceea", a declarat Hopfner înaintea votului.

Hoeness, 62 de ani, a dat de înțeles că va reveni la Bayern după ce-și va ispăși pedeapsa. El așteaptă în continuare să fie plasat în detenție.

"Am făcut o mare greșeală și voi asuma tot. Iar când voi reveni, nu mă voi retrage", a afirmat Hoeness, care a fost ovaționat de membrii prezenți. El a adăugat că poate să plece "cu conștiința liniștită, fără griji pentru club".

Bayern a ales continuitatea cu Hopfner, care lucrează din 1983 în cadrul clubului, ajungând vicepreședinte și membru al comitetului executiv al Consiliului de supraveghere.

Zdrobită de Real Madrid în semifinalele Ligii Campionilor, Bayern mai poate realiza eventul în Germania. Campioni încă de pe 25 martie, bavarezii vor disputa finala Cupei Germaniei contra Borussiei Dortmund, pe 17 mai, la Berlin.

Alte articole din: Ultimele Stiri