Alin Petrache: România are nevoie de Bellu şi Bitang. Renunţarea lor este o mare pierdere

Monday, 15 September 2014, 18:22 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Preşedintele COSR, Alin Petrache, a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, că România are nevoie de antrenorii Octavian Bellu şi Mariana Bitang, precizând că renunţarea lor la conducerea lotului naţional reprezintă o pierdere pentru gimnastică.

"Renunţarea lor este o pierdere pentru România, dar nu ştiu încă dacă există o poziţie oficială a dânşilor în această privinţă. Eu mi-aş dori să rămână şi să continue lucrurile frumoase pe care le-au făcut împreună la lotul naţional de gimnastică. România are nevoie de domnul Octavian Bellu şi de doamna Mariana Bitang", a spus Alin Petrache.

Oficialul a explicat că lotul naţional se află acum sub jurisdicţia Federaţiei Române de Gimnastică şi nu a COSR. "Lotul naţional feminin de gimnastică nu este calificat încă la următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice, aşa că până atunci acesta se află sub jurisdicţia Federaţiei Române de Gimnastică. Eu am încercat să iau legătura cu domnul Bellu şi doamna Bitang, dar nu am reuşit până acum. Voi mai încerca. Dar, după cum am spus, nu pot acţiona în vreun fel până când lotul nu va obţine calificarea la Jocurile Olimpice", a afirmat Petrache, pentru MEDIAFAX.

Întrebat dacă renunţarea lui Octavian Bellu la funcţia de antrenor coordonator are legătură cu pierderea alegerilor la preşedinţia COSR din 29 mai, Alin Petrache a răspuns: "Cred că acea declaraţie a domnului Bellu (n.r. - «Dacă sunt prea bătrân pentru funcţia de preşedinte al COSR atunci sunt prea bătrân şi pentru a mai munci în sală») a fost dată la cald. Noi, la momentul respectiv, discutam despre o funcţie managerială, aici este vorba despre antrenorat. Nu putem compara mere cu pere. Una este să faci manageriat sportiv şi alta antrenoratul. Şi nu are nicio legătură nici etatea, sunt sigur că a fost o declaraţie la cald făcută atunci de dânsul. Important este că România are nevoie de dânşii".

Adaugă părerea ta
Alte articole din: ALTE SPORTURI