Coronavirus - România: 18791 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Vremea rea lovește România: temperaturi scăzute, ploi și vânt puternic

Thursday, 03 October 2019, 15:05 Sursă: REALITATEA.NET

Fenomene vizate: ploi în general moderate cantitativ, fenomene de instabilitate atmosferică, intensificări temporare ale vântului, răcire accentuată

Interval de valabilitate: 03 octombrie, ora 04:00 – 5 octombrie, ora 09:00

În intervalul menționat, aria ploilor va fi în extindere dinspre vest și va cuprinde treptat toată țara. În intervale scurte de timp sau prin cumulare, cantitățile de apă vor depăși local 15...20 l/mp, izolat 40 l/mp.

Vremea se răcește brusc. Vine adevărata toamnă!

Vor fi și perioade cu fenomene specifice instabilității atmosferice, în a doua parte a zilei de joi, 3 octombrie în special în Transilvania și Moldova, apoi și în regiunile sud-estice; se vor semnala averse, ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și izolat, posibil, vijelii și grindină.

Vântul va avea local și temporar intensificări în majoritatea zonelor, cu viteze în general de 40...50 km/h.

Vremea se va răci semnificativ pe parcursul zilei de joi (3 octombrie) în vest și nord-vest, iar vineri (4 octombrie) și în restul teritoriului.

Vremea în București - 5 octombrie, ora 09:00 - 5 octombrie, ora 09:00

Administrația Națională de Meteorologie a emis și o prognoză specială pentru municipiul București. Astfel, vremea se va răci semnificativ față de intervalul anterior, astfel încăt
valorile termice diurne se vor situa sub cele caracteristice perioadei.

Temperatura maximă va fi de 14...16 grade, iar cea minimă de 8...9 grade. Cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua, cu o probabilitate mai mare pe parcursul zilei, când și vântul va avea unele intensificări. Cantitățile de apă cumulate pot fi însemnate.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri