Coronavirus - România: 1815 de cazuri confirmate

Tratament revoluționar pentru herpes! Fără plasturi, fără medicamente dăunătoare. Cum e posibil?

Monday, 22 April 2019, 19:44 Sursă: REALITATEA.NET

Tehnica prin care herpesul ar putea fi vindecat se referă la modificare genetică. Iar asta ar fi posibilă cu CRISPR-Cas3.

Cercetătorii de la Cornell University cred că această tehnologie ar putea fi leacul la bolile virale. Ei au folosit Cas3 pentru a identifica și rupe bucăți de ADN uman.

"Laboratorul meu a petrecut ultimii zece ani încercând să își dea seama cum funcționează CRISPR-Cas3", a zis biologul Ailong Ke de la Cornell.

"Sunt entuziasmat că eu și colegii mei am demonstrat într-un final activitatea sa de editare a genomului în celulele umane. Instrumentele noastre pot fi construite, astfel încât să țintească aceste virusuri în mod foarte specific, iar apoi să le șteargă în mod foarte eficient. Teoretic, ar putea oferi un leac la aceste boli virale".

Cum ar putea fi vindecat herpesul

CRISPR-Cas3 localizează secvențele ADN și le șterge cu totul. Astfel, cercetătorii pot observa rapid ce fac anumite bucăți de informații genetice și cum interacționează ele cu anumite virusuri.

Tehnica va putea ajuta la atacarea și eliminarea ADN-ului viral. Dar tehnologia CRISPR-Cas3 are și limitările sale momentan.

Mai exact, cercetătorii nu pot controla cât de mult ADN poate aceasta să șteargă. Tocmai de aceea, ei trebuie să o îmbunătățească înainte de a o putea folosi ca o metodă de terapie asupra oamenilor. "Nu putem cu adevărat defini limitele ștergerii în mod precis, iar asta este un neajuns când vine vorba de terapii", a ținut să sublinieze Ke.

Sursa


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri