Coronavirus - România: 1452 de cazuri confirmate

Te simți mai energic după ce consumi zahărul? Cel mai mare mit, demontat de specialiști

Tuesday, 23 April 2019, 16:21 Sursă: REALITATEA.NET

O echipă de cercetători din Marea Britanie și din Germania au analizat mitul conform căruia zahărul acționează ca o explozie de energie, îmbunătățindu-ți starea de spirit.

În acest sens, experții au analizat peste 31 de studii și au ajuns la concluzia că zahărul nu te face mai energic, ci din contră te face să fii mai obosit și mai lent.

Studiul a urmărit efectele zahărului asupra mai multor aspecte ale stării de spirit, inclusiv furia, starea de alertă, deprimarea și oboseala a aproximativ 1.260 de participanți.

Zahărul nu te face mai energic

„Ideea că zahărul poate să-ți îmbunătățească starea de spirit a influențat major cultura populară, atât de mult încât oameni din toată lumea consumă băuturi cu zahăr adăugat ca să fie mai energici și să combată oboseala. Descoperirile noastre arată clar că aceste idei nu se susțin. Dacă zahărul are un efect, atunci acela este unul care te face să te simti mai rău", a spus și doctor Konstantinos Mantantzis.

Când vine vorba despre zahăr, părerile specialiștilor sunt împărțite, așa se face că există și o mulțime de studii care arată că zahărul îți îmbunătățeșe atenția și starea de spirit.

Însă, oamenii de știință britanici și germani sunt de părere că „atunci când ne simțim depresivi, anxioși, traumatizați și stresați, recurgem la zahăr în detrimentul sănătății noastre pe termen lung. Oamenii pur și simplu adoră snack-urile și băuturile dulci, iar statisticile confirmă acest lucru. Doar în ultima jumătate de secol, consumul de băuturi dulci s-a dublat în Statele Unite ale Americii – acolo, oamenii consumă, în medie, de trei ori mai multe băuturi dulci decât ar trebui".

Sursa


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri