Coronavirus - România: 20290 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Suplimentul alimentar care ucide! Avertismentul medicilor: sub nicio formă nu consuma!

Friday, 12 April 2019, 13:50 Sursă: REALITATEA.NET

Această substanță mascată într-un supliment alimentar a ucis 91 de cetățeni americani din aproximativ 27 de state, arată un raport recent al autorităților. Specialiștii americani susțin că decesele provocate de suplimentul pe bază de kratom sunt mult mai multe decât s-a crezut inițial.

Ce e kratom, susbstanța care ucide oamenii

Un raport guvernamental arată că 91 de persoane au murit din cauza substanței kratom. De precizat, însă că mulți dintre cei care au consumat kratom erau și consumatori de droguri periculoase, precum heroină sau fentanil.

Fentanilul este o substanță produsă pe cale sintetică din grupa analgezicelor opioide, folosit ca anestezic, narcotic și la tratamentul durerilor cronice. În șapte decese, substanța comună descoperită a fost, însă, kratom-ul.

Centrul pentru Controlul și Prevenția Bolilor din Statele Unite a cules aceste date după ce a analizat rapoartele toxicologice ale persoanelor decedate din cauza inexplicabile pe o perioadă de 18 luni.

Kratom este o plantă care crește în sudul Asiei. E vândută sub formă de capsule sau pudră și se crede că poate alina durerile și că poate preveni anxietatea. De asemenea, e des utilizată de consumatorii de droguri tari.

Oficialii afirmă că duce la stări de euforie, similare cu cele determinate de opioide, dar efectele sunt devastatoare. Supradozajul s-a dovedit a fi extrem de periculos. Substanță provoacă, de asemenea, dependență. În Thailanda, Myanmar și Malaezia, kratom a fost deja considerat stupefiant și este interzis.

Specialiștii în domeniu avertizează să nu consumi niciodată substanțe insuficient testate. Avertismentul e mai ales valabil în cazurile în care ți se promite că va avea un impact extraordinar asupra sănătății. E vital să cercetezi de fiecare dată dacă un supliment alimentar a fost testat suficient și dacă e aprobat de vreo entitate medicală. 


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri