Coronavirus - România: 706475 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Sfaturi cruciale pentru cardiaci și nu numai: cum să ai inima sănătoasă?

Tuesday, 23 April 2019, 18:49 Sursă: REALITATEA.NET

În România, aproximativ 150.000 de români mor anual din cauza problemelor cardiace, ceea ce reprezintă 60% din totalul deceselor înregistrate pe întreg teritoriul ţării noastre. Printre factorii principali de risc se numără: hipertensiunea, obezitatea, fumatul şi sedentarismul, susţin specialiştii.

Pentru a preveni aceste boli, stilul de viață este o parte esențială. În acest sens, experții recomandă:

Să faci mișcare

Faci cel puţin 30 de minute de mişcare de două ori pe săptămână? Nu e târziu să începi acum. Cel mai simplu exerciţiu: mergi pe jos doi-trei kilometri în ritm alert, spun specialiștii.

Renunță la țigări

În timpul fumatului tensiunea şi frecvenţa cardiacă cresc. De asemnea, fumatul pasiv este aproape la fel de nociv.

Consumul de tutun este, în continuare, la originea bolilor netransmisibile. Astfel, unul din zece adulţi moare din cauza unor boli legate de consumul de ţigări

Mănâncă echilibrat

Conform unui studiu, cea mai bună dietă pentru a preveni bolile cardiovasculare este dieta mediteraneană. Află ce presupune mai exact.

Pe termen scurt, dieta mediteraneană îmbunătățește clar disponibilitatea oxidului de azot din vene și artere, acesta fiind important pentru menținerea sănătății sistemului vascular.

În plus, dieta presupune să consumi foarte multe fructe și legume, cereale integrale, leguminoase și nuci, să înlocuiești untul și alte grăsimi cu uleiul de măsline, să mănânci carne roșie rar (de câteva ori pe lună maxim) și carne de pui și pește de cel puțin două ori pe săptămână.

„Cercetările au arătat în mod repetat că dietele echilibrate sunt adeseori mai benefice pe termen lung – iar studiul nostru sugerează puternic același lucru", a subliniat cercetătorul Markos Klonizakis. „În orice caz, este probabil cel mai bine să eviți adoptarea dietelor care urmează trendurile populare – și să iei o alegere în baza nevoilor tale individuale".


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri