Coronavirus - România: 5202 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Detaliul pe care nu îl știai despre corpul tău: de ce poți să vezi chiar și când clipești?

Friday, 03 May 2019, 19:47 Sursă: REALITATEA.NET

O persoană obişnuită clipeşte în medie de 10-20 de ori în decursul unui singur minut. Spre deosebire de adulţi, copiii clipesc doar o dată, maxim de două ori pe minut. Pe lângă acest aspect, clipitul din ochi ascunde numeroase detalii interesante.

De ce vezi chiar și atunci când clipești

Se pare că există o regiune a creierului tău care îți oferă o imagine de ansamblu a împrejurimilor, chiar și atunci când clipești. Cum funcționează mai exact acestă regiune?

Ei bine, aceasta își amintește ce ai văzut și suprapune imaginea pe porțiunea întunecată din momentul clipirii, pentru a crea o imagine continuă. „Regiunea care este implicată în memoria noastră de scurtă durată ne permite să menținem o idee stabilă despre ceea ce este în jurul nostru, în ciuda faptului că viziunea este întreruptă constant", spun savanții.

În acest sens, o echipă de cercetători de la Universitatea din New York au analizat în cadrul unui studiu regiunea creierului numită cortexul prefrontal medial a mai multor persoane. Astfel, au ajuns la concluzia că regiunea creierului a fost puternic implicată în deciziile bazate pe memoria pe termen scurt

Aproape toate creaturile clipesc

În afară de pești, șerpi și alte câteva animale fără pleoape, toate celelalte specii de animale clipesc. Există unele viețuitoare care clipesc cu câte un ochi, pe rând, maimuțele sudaneze clipesc aproape în continuu, ratele atunci când strănută, iar caprele la un interval de 30-60 de secunde.

Procesul de clipire al oamenilor diferă în funcție de situație. Astfel, atunci când încerci să asimilezi informații sau te concentrezi asupra unui anumit lucru, vei clipi mai rar, decât în mod obișnuit.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri