Coronavirus - România: 4417 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Alimentul pe care îl consumi zilnic și care conține plastic

Friday, 03 May 2019, 13:28 Sursă: REALITATEA.NET

Un studiu definitoriu despre plasticul care ne afectează a arătat că 90% din sarea de masă care ajunge la consumatori conţine particule de plastic rămase din gunoaiele care se degradează în apă. Astfel, prin sare şi prin alimente, plasticul intră şi în organismul uman.

Mai multe studii, înainte de acesta, au arătat că există plastic în fructele de mare, în sălbăticie și în apa de la robinet, iar mai nou și în sare. E clar că nu există evadare de la criza plasticelor, în special când continuă să se scurgă în căile navigabile și în oceane.

Pericolul din sare la care ar trebui să fii atent

O echipă de cercetători de la Greenpeace East Asia și din Coreea de Sud au realizat un studiu în cadrul căruia au testat 39 de mărci de sare de bucătărie care au fost vândute în diverse regiuni din lume. Astfel, oamenii au descoperit că 36 de branduri de sare conțineau microparticule de plastic.

Probele au fost prelevate din 21 de țări din Europa, America, Africa și Asia. Cele trei branduri „curate" provin din Taiwan, China şi Franţa.

Încă nu se știe ce efect ar putea avea bucățile de plastic asupra corpului uman. Însă, cu cât materialele plastice de unică folosință, cum ar fi bidoanele de apă și recipientele de preluare, au devenit mai prolifice, s-au creat milioane de tone de deșeuri în fiecare an, dintre care 91% nu sunt reciclate.

 

Sursa


Citeste totul despre:


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri