Coronavirus - România: 29620 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Adevărul despre plombele dentare: de ce s-ar putea să nu ai nevoie de așa ceva?

Wednesday, 08 May 2019, 16:57 Sursă: REALITATEA.NET

Cercetătorii din Australia au studiat vreme de șapte ani problemele cu dinții. Ei susțin că, de multe ori, abordarea clasică a dentiștilor – de a pune plombe dinților cu carii – nu este necesară.

„Nu este necesar pentru pacienți să aibă plombe pentru că nu este obligatoriu în multe cazuri de carii dentare", a explicat autorul principal, Wendell Evans, de la University of Sydney. „Această cercetare semnalizează nevoia pentru o schimbare majoră în felul în care cariile dentare sunt rezolvate de dentiști... Studiul nostru arată că o tactică preventivă are beneficii majore prin comparație cu practica noastră curentă".

Dentiștii preferă această metodă și pentru că rezolvă rapid problema. Dar cariile nu progresează mereu, iar atunci când progresează, procesul nu este atât de rapid.

Specialiștii din Australia au creat un set de reguli – Caries Management System (CSM) – prin care cariile dentare pot fi oprite, inversate și prevenite cu mult înainte să fie nevoie de vreo plombă.

CMS presupune ca prin radiografii și alte tipuri de monitorizare dentară, semnele de apariție ale cariilor să fie observate și tratate cu un lac bogat în fluor. Astfel, riscul de apariție a cariilor a fost redus cu până la 50%, potrivit cercetătorilor.

Pacienții tratați au trebuit să aibă însă grijă să respecte o igienă orală optimă și să nu consume prea multe snack-uri și băuturi cu adaos de zahăr între mese.

Sursa


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri