Credeţi că a procedat corect ministrul Agriculturii anunţând public numele companiei Lactate Brădet?

Friday, 04 March 2016, 13:27, Sursă: REALITATEA.NET

Realitatea.net vă invităm să răspundeţi din nou la întrebarea zilei.

Adaugă părerea ta

Credeţi că a procedat corect ministrul Agriculturii, anunţând public numele companiei Lactate Brădet?

Aşteptăm răspunsurile dumneavoastră pe adresa martorocular@realitatea.net sau pe pagina de facebook a poratului nostru de ştiri.

O cantitate de brânză proaspătă de vacă produsă de societatea Lactate Brădet din Curtea de Argeș conține bacteria E-coli, a declarat luni, pentru AGERPRES, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu. Reamintim că ministrul Sănătății a precizat că s-a găsit cauza îmbolnăvirii bebelușilor cu sindrom hemolitic uremic, o tulpină a bacteriei E.coli. Mai trebuia găsită sursa. Ulterior, ANSVSA a dat un comunicat de presă în care a precizat că a găsit E.coli O26 într-un lot de 25 de kilograme de brânză produs de o companie al cărei nume nu l-a da în comunicat. Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a considerat să comunice transparent și a dat pe piața numele companiei- Lactate Brănet.

Imediat, numele companiei a fost legat de moartea bebelușilor, chiar dacă lotul de brânză în care s-a găsit E.coli a fost produs abia în 22 februarie, ceea ce înseamnă că a fost scos din fabrică după moartea bebelușilor. În plus, vorbim de brânză dulce vrac și nu se știe deocamdată de unde vine bacteria E.coli.