Coronavirus - România: 484550 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

PREDICŢII pentru TOAMNA ELECTORALĂ 2014:Cei mai abili dintre români sunt cei care și-au părăsit țara

Sunday, 31 August 2014, 16:17 Sursă: REALITATEA.NET

Declarațiile lui Vladimir Putin nu mă miră. Pentru mine a fost evident de mult timp că reacția establishmentului rusesc la ofensiva americană în zonă va fi una în trepte, pentru că rușii nu au astăzi posibilitatea să răspundă cu aceeași putere ofensivei americane, ofensiivă care în mod normal va dura până după instalarea noului președinte, care poate să fie o doamnă, Hillary Clinton. Vom avea câțiva ani în care rușii vor încerca să recupereze pas cu pas ce nu pot recupera deodată.

Marea majoritate a republicilor post-sovietice duc o politică duplicitară, iar campioană este Moldova. Tot timpl când vorbeam despre Republica Moldova vorbeam despre mielul turbat din punct de vedere geopolitic, obișnuit să sugă la două țâțe și să nu recunoască niciuna. Politicienii moldoveni au un stil, când se duc la Moscova, vorbesc urât de România, iar când vin la București, vorbesc foarte urât despre Moscova. Același lucru și la Kiev. Să nu vă închipuiți că domnul Poroșenko e altceva. Domnul Poroșenko este un miliardar al ciocolatei, care nu putea să ajungă miliardar al ciocolatei, neavând o corporație multinațională, fără o relație specială cu Moscova. Astea sunt basme.

"Rușii au un joc de contraatac în această zonă. Doresc să-și recâștige o putere pe care o aveau. De ce să fie acuzații rușii că-și doresc ceva? Dacă li se permite? Dacă au niște politicieni care se gândesc la binele națiunii. Pentru că noi nu îi avem? Moldovenii sunt mult mai abili decât românii în a-și asigura niște avantaje cu puterile din Orient sau Occident. Cei mai abili dintre români sunt cei care și-au abandonat țara. Proba adevărată de patriotism este să-ți sufleci mâinile și să încerci să desțelenești ceva la tine acasă. Candidații vor fi demagogi pentru că nu au altă soluție. Societatea în care trăim astăzi e una postmodernă. Este o societate în care valorile contează mai puțin și efectul de imagine al unor gesturi spectaculoase este unul precumpănitor. Așa se modifică mass-media. Succesul major îl obții vorbind despre lucruri minore. Aceste elemente care au modificat societatea au fost posibil să fie implementate prin intermediul mass-mediei.

Este un joc de câștig de teritoriu. Se retrasează harta. E periculos pentru ucrainieni, iar asta e o învățătură pentru mulți să învețe să aleagă, să fie determinați, să-și vadă de partenerii strategici. Nimeni nu discuta acum un an despre Ucraina care nu avea alt partener strategic decât Rusia. Ucraina a ales să-și schimbe partenerul strategic.

Sigur că România e una din țările vizate, apropo de partenerii strategici, care din punctul nostru de vedere e Washington. Suntem predeterminați pentru următorii mulți ani să avem acest partener strategic. De noi depinde să fructificăm acest avantaj. Noi nu am știut. Românii sunt în varianta în care se isterizează politicianist pentru un război care e al altora, dar nu speculează într-un mod profitabil pentru țară acest conflict. Noi nu știm să jucăm nici cu partenerii occidentali, nici cu cei orientali. Politica mondială e un soi de business, dar mult mai sofisticat. Politica ese un fel de afacere. Politica unui partid este o afacere. Avem o sumă de politicieni, extrem de individualiști, care încearcă să-și perpetueze puterea sau să-și salveze libertatea, iar ei nu pot intra într-un calcul în care mai mulți oameni din alte partide se iau de mână și să realizeze ceva în favoarea statului.

PSD este dominat acum într-un mod foarte grav de imitații de Hrebenciuc. Hrebenciucul este un specimen foarte nociv pentru țară. Are imaginea unui om mic, elegant, extrem de unsuros, care îi prinde pe toți într-o plasă, el este dedicat răului, nu binelui, atunci ne dăm seama ce înseamnă niște imitații. Aceștia sunt baronii. Aceste imitații sunt cei care domină azi PSD. Nu l-aș înscrie pe Ponta în această colecție, dar el este emanatul loc, se bazează pe votul lor, pe sprijinul lor. În Parlamentul României avem o majoritate de imitații de hrebenciuci. Este jocul de putere a lui Victor Ponta, atât a putut el să facă în calitate de președinte al PSD.

România a involuat și este evident că din punct de vedere al autorității, miniștrii sunt mult mai slabi. Guvernul e mai slab. Într-un mod programat parcă, reprezentanții românilor, unii români care ajung miniștri sunt extrem de slabi și nu mai reprezintă interesul național. Am intrat într-un joc geopolitic pe care nu îl stăpânim și singurul lucru pe care îl facem este un anumit gen de mimetism în relația cu NATO, UE. Guvernul nici asta nu mai face, singurul care o mai face este Băsescu. Băsescu de la Bruxelles, impunând o decizie de la nivelul Consiliului European. Avem calitatea de politicieni pe care poporul o determină.

Vladimir Putin nu putea să fie atât de curajos, nu putea să facă asta, dacă nu și-ar fi asigurat niște alianțe strategice, iar cea mai impotantă este cea cu Germania, prin conducătorii ei, văzuți, nevăzuți. Doamna Merkel este creația unei opinii a înțelepților Germaniei, a oamenilor cu bani de acolo, care au ales să o reprezinte. Când nu le va mai reprezenta interesele, doamna Merkel nu va mai fi".

Despre Cătălin Predoiu

Un care se va stinge din nefericire, Cătălin Predoiu, eu cred că se va simți trădat, nu numai că a fost abandonat de Iohannis, dar a fost abandonat de liderii PDL. Împins în față este Blaga, care are calitatea de lider de campanie și nu ar trebui să mai fie atât de vizibil. El își asumă discuții politicianiste, ala-bala, ne luăm de Ponta, dar niciodată de Ilie Sârbu

Nu sunt fanul lui Iohannis

Nu pot să fiu fanul lui Iohannis, nu face critică guvernamentală argumentată, pierde vremea, sugerează că este susținut de Germania, nu mă interesează. Îl văd pe Ponta care se chinuie, dar măcar ăsta lucrează și îl văd pe Iohannis, care ține niște conferințe de presă fără sare și piper. Văd oamenii din jurul său, avizi de putere. Un Iohannis care își execută binefăcătorii. Ceea ce e periculos. Îl vedem pe Iohannis cum l-a desconsiderat pe Antonescu, un Antonescu care practic l-a inventat. Iohannis nu era niciodată candidat la prim-ministru în 2009, dacă nu era Antonescu. Trebuie întrebat Antonescu dacă Iohannis a fost sau nu la Grivco. Dacă se adeverește, e cel mai penibil start de campanie. Klaus Iohannis este pe un trend descendent. Singurul candidat pe trend ascendent este Elena Udrea, decide președintele în turul doi. Ea își construiește un electorat de nehotărâți, ăia sunt ai ei, forța ei este să decidă președintele în turul doi. Cine începe campania pe un trend descendent este mort. Sunt trei candidați în România, Ponta, Iohannis, Elena Udrea. Nu au cum să mai apară alți candidați. Domnului Iohannis nu îi va da voie doamna Iohannis să se retragă. Tăriceanu nu are șanse decât dacă se retrage Ponta. Ponta a înțeles că o parte din voturile sale pot fi înghițite de Tăriceanu. Tăriceanu e candidatul lui Sebastian Ghiță. Ghiță îi asigură infrastructura de voturi, semnături, resurse. Aici o luptă pe viață și pe moarte. Ponta nu are nevoie de Tăriceanu decât dintr-un punct de vedere, să fagociteze o parte din potențialul liberal. Dacă Iohannis era o mare minune, avea 40%. El are doar scorul PNL--PDL. Care e șmecheria? Scorul lui e mai mic decât cel al PNL și PDL de la europarlamentare. Partidul lui Tăriceanu nu există, el are o anumită benevolență din partea structurilor care îi permite să existe. Când își vor da seama că e un pericol pentru Ponta, îl vor executa. Tăriceanu ar putea fi un premier mai comod pentru Ponta decât George Maior. Cine își închipuie că Ponta ajungând președinte o să defileze după cum îi spun baronii, e maxim naiv. Și asta e în avantajul lui Ponta".


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri