Surse: Kovesi merge mâine la Parchet

Thursday, 14 February 2019, 13:22 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Laura Codruța Kovesi ar putea rata interviul pentru funcția de procuror-șef european. Ea a fost citată mâine la Secția care investighează procurorii, în aceeași zi în care ar fi trebuit să ajungă la Bruxelles. Potrivit unor surse, fosta șefă a DNA se va prezenta mâine la audieri.

Adina Florea, procurorul care o anchetează pe Kovesi, spune că dosarul a fost deschis în decembrie, în urma unei plângeri a lui Sebastian Ghiță. Citarea n-ar avea nicio legătură cu dosarul de candidatură depus la Bruxelles, suține aceasta.

Fosta șefă a DNA este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă. 

Dosarul în care este vizată Kovesi a fost deschis după un denunț făcut de Sebastian Ghiță. Omul de afaceri susține că șefa DNA i-a cerut să plătească o parte din suma necesară extrădării lui Nicolae Popa din Indonezia.


Sebastian Ghiță a scris, în denunțul său, că presupusele infracțiuni ale Laurei Codruța Kovesi s-ar fi comis în primăvara lui 2011. În schimbul plății, procurorii din subordinea Laurei Codruța Kovesi, care era atunci procuror general al României, l-ar fi favorizat în dosarul Tracia și în celelalte dosarele penale care erau deschise pe numele omului de afaceri.Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri