Coronavirus - România: 2460 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

SURSE: Averea lui Ponta, sub sechestru, în dosarul "Tony Blair"

Wednesday, 19 October 2016, 16:03 Sursă: REALITATEA.NET

Încă un sechestru pentru Victor Ponta. DNA Ploiesti a impus măsuri asiguratorii pe imobile ce îi aparţin fostului prim-ministru, în cuantum de 200 000 euro. Reamintim că Victor Ponta a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile, fiind acuzat de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi de complicitate la spălare de bani, respectiv că a primit 220.000 de euro pentru a-i asigura lui Sebastian Ghiţă un loc eligibil la alegerile din 2012.

Pe 12 octombrie, Victor Ponta a fost audiat circa 40 de minute la DNA Ploieşti. Întrebat dacă va fi audiat şi fostul premier britanic Tony Blair în dosar, în apărarea sa, Victor Ponta a răspuns: "Hai să nu ne facem de râs cu totul. Chiar vreţi să-l vedeţi pe Tony Blair la DNA Ploieşti".

Referitor la audieri, Ponta a declarat că şi-a susţinut în totalitate declaraţiile date judecătorului de la ICCJ. "N-am schimbat nimic din aceste declaraţii", a afirmat fostul premier.

Care sunt acuzaţiile DNA

Procurorii DNA Ploieşti susţin că, pentru desemnarea drept candidat pe listele PSD a lui Sebastian Ghiţă, într-un colegiu electoral în care formaţiunea politică să aibă certitudinea că va obţine mandatul pentru care se candida, Victor Ponta şi-a folosit autoritatea pentru confirmarea propunerii acestuia pe lista de candidaţi. Confirmarea propunerii ar fi fost făcută de Ponta în scopul obţinerii de foloase ce nu i se cuveneau, constând în plata sumei de 220.000 euro, necesară organizării unei vizite în România a unei personalităţi politice străine, fostul premier al Marii Britanii, Tony Blair.
Suma de 220.000 de euro a fost obţinută prin persoane interpuse, de la Ghiţă, potrivit DNA.

"Se urmărea astfel ca, prin mediatizarea unor întâlniri alături de personalitatea care beneficia de notorietate internaţională, Ponta Victor Viorel să câştige capital electoral, în condiţiile în care, în cursul anului 2012, potrivit calendarului electoral, urmau să aibă loc alegeri locale şi parlamentare“, se arăta într-un comunicat remis de DNA.

Pentru a crea aparenţa că vizita lui Tony Blair în România nu are loc la iniţiativa partidului, mai arăta DNA, s-a stabilit ca întreaga activitate să fie organizată prin intermediul unei organizaţii nonprofit şi apolitice, care să inducă ideea în rândul opiniei publice că întâlnirea fostului premier al Marii Britanii cu Victor Ponta ar fi avut loc la iniţiativa celui dintâi.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ