Ludovic Orban: Demarăm procedura angajării răspunderii guvernului pe trei proiecte legislative

Monday, 09 December 2019, 23:04 Sursă: Realitatea PLUS

Autor: Realitatea.NET

Guvernul s-a reunit în şedinţă, pe ordinea de zi fiind proiectele pentru care urmează să îşi asume răspunderea într-o primă etapă - modificările la legile justiţiei, abrogarea OUG 51/2019, legea plafoanelor bugetare-, dar şi prezentarea, într-o primă lectură, a proiectului privind OUG 114, pentru care Executivul îşi va asuma răspunderea în a doua etapă. Ședința de guvern se va întrerupe la ora 16.00, după care se va relua de la 19.30.

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat luni că Guvernul va sesiza marţi Parlamentul cu privire la angajarea răspunderii pentru trei proiecte de lege: cele referitoare la legile justiţiei, la abrogarea Ordonanţei de urgenţă 51/2019 şi legea plafoanelor bugetare.

"PNL a decis în şedinţa Biroului Executiv ca marţi Guvernul să sesizeze Parlamentul cu privire la angajarea răspunderii pe trei proiecte de lege: legile justiţiei, partea referitoare la prorogarea pensionării anticipate a magistraţilor, creşterea numărului judecătorilor în completele inferioare de la doi la trei şi partea legată de vechimea pentru accederea în Institutul Naţional al Magistraturii. De asemenea, va mai fi abrogarea Ordonanţei 51, cea legată de scoaterea transportului şcolar din sfera serviciilor de interes public, în felul acesta Guvernul rezolvând prima parte din transportul gratuit al elevilor, şi anume, includerea transportului şcolar ca serviciu public. (...) A treia lege pe care Guvenul sesizează Parlamentul pentru asumarea răspunderii este cea legată de plafoanele bugetare, astfel încât până la finalul anului să putem veni în cadrul legal cu bugetul de stat pe anul 2020", a spus Turcan, la Palatul Parlamentului.

Vicepremierul a mai anunţat că tot în şedinţa de marţi Guvernul va discuta despre elaborarea unei ordonanţe de urgenţă prin care să se permită tuturor spitatelor din România să desfăşoare programe de rezidenţiat. Turcan a menţionat că va avea loc şi prezentarea, în primă lectură, a proiectului cu privire la abrogarea unor prevederi din OUG 114, pentru care Guvernul intenţionează să îşi asume răspunderea.

Potrivit agendei şedinţei de marţi, vor mai fi discutate şi supuse votului proiectele de lege pentru aprobarea Acordului-cadru de împrumut dintre România şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (proiectul privind modernizarea infrastructurii judiciare în România) şi privind unele măsuri pentru asigurarea bunei funcţionări a instanţelor judecătoreşti şi a parchetelor de pe lângă acestea în anul 2020.

Se mai află pe ordinea de zi a şedinţei de guvern proiectul de hotărâre privind aprobarea plăţii cotizaţiei voluntare a României, pentru anul 2019, către Forumul privind Administrarea Fiscală, proiectul de hotărâre privind stabilirea unor măsuri pentru asigurarea aplicării Regulamentului (UE) 2018/302 al Parlamentului European privind prevenirea geoblocării nejustificate şi a altor forme de discriminare bazate pe cetăţenia sau naţionalitatea, domiciliul sau sediul clienţilor pe piaţa internă şi Raportul privind implementarea Programului Naţional de Reformă 2019 şi a Recomandărilor Specifice de Ţară 2019.Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2019-12-10 05:25:41
Paine si circ in Romanica

Draga Santa Klaus, a venit momentul sa te teezesti din betia puterii si sa realizezi ca pentru guvernare trebuie sa promovezi in ministere oameni din PNL-ul tau, ca sunt destui, cu experienta, care au lucrat in viata lor pe domeniile respective, oameni care cunosc esecul dar si succesul, oameni verticali capabili sa inceapa un proiect si sa-l duca la bun sfarsit. Cu caricaturi precum Orban, Turcan,Citu compromiti Romania si inevitabil si pe tine. Astia sunt Bufoni buni doar de gargar pe la TV si Fuckbook, bujetari care nu-si pot justifica nici macar pantofii purtati zilnic si care-si canta modestia in mod bizar de parca toata lumea care-i aude e proasta si-i crede pe cuvant. Cu oameni de teapa asta ne compromiti si pe noi locuitorii acestei tari. Trezirea bre, ajunge cu gargara.

2019-12-10 09:05:25
Constantin Gadea

NU EXISTA PENSII SPECIALE CONSTITUTIONALE ! Constitutia nu prevede ,,PENSII SPECIALE” pentru nici o categorie de oameni. Toate pensile, absolut toate, trebuie acordate numai pe baza contributivitatii. Nu mai militarii trimisi in misiuni riscante in afara tarii, pot primi pensii speciale, dupa ce se introduce in Constitutie un articol nou, care sa le acorde acest drept. La noi, s-au fixat hoteste salarii si pensii speciale, de catre politicieni fara Dumnezeu, carora functia de decizie le-a permis sa se asigure pe sine de pensii cat mai mari, rusinoase si absolut nemeritate. Un exemplu este marirea exagerata a salariilor magistratilor de catre fostul ministru al Justitiei Stoica Valeriu si ,,decizia” Curtii Constitutionale ca ,,pensile speciale pentru magistrati sunt constitutionale”. Ce sa ne mai miram ca tara aceasta batjocorita de ciuma rosie imbuiba cu pensii astronomice, de 30 de ani, pe toti fostii tortionari securisto-comunisti care ar fi meritat sa fie judecati de popor. Poporul roman este cu certitudine de accord cu desfiintarea pensiilor speciale, inclusiv cu cele ale magistratilor.

2019-12-10 09:06:32
Constantin Gadea

O PROPUNERE BOMBA.. Ce-ar fi s-o auzim pe ,, Viespea” sau pe ,,Veselie” de la RTv, care il modereaza, de regula si cu sufletul la gura, pe fostul presedinte Traian Basescu, ca urmeaza o emisiune bomba, in care Basescu in persoana va face un anunt bomba. De fapt, trebuie sa recunoastem ca respectivul post RTv se situiaza pe primul loc in lume, in ce priveste retinerea telespectatorilor pe post cu informatii ,,bomba”. Ce-ar fi deci, sa-l vedem pe Basescu anuntand vessel, ca ,,I S-A PROPUS –NICI MAI MULT, NICI MAI PUTIN –CA SA SE INSCRIE IN PSD SI SA PREIA CONDUCEREA PSD, PENTRU A-L TRANSFORMA INTR-UN PARTID DE CENTRU STANGA, ATASAT IDEALULUI SA FIM SI SA RAMANEM PE VECI IN UE”. In ce ma priveste pe mine, o asemenea veste m-ar surprinde, dar nu m-ar soca si nici nu m-ar contraria in vreun fel. Dimpotriva, m-as bucura nespus de mult, pentru ca sunt un fan al lui Basescu, de care sunt sigur ca este un patriot atasat sufleteste de neam si de tara ca maresalul Antonescu si cel mai competent dintre toti politicienii pe care ii avem astazi si , urmare a acestui fapt, este singurul care ar putea transforma PSD-ul ( un partid fatis antiromanesc,antidemocrat, tradator, infractor si antioccidental) intr-un partid de centru-stanga democrat si proeuropean. Basescu este singurul care se zbate pentru intregirea tarii cu teritoriile rapite de rusi si una din cai este ca ,,Republica Moldova” sa faca o halta prin UE inainte de a ajunge acasa. Cum comentati o asemenea posibila instiintare facuta public chiar de catre Basescu, anume ca este solicitat sa reformeze partidul lui Iliescu. Eu cred ca ar putea s-o faca si ar inceta razboiul romano-roman.

Alte articole din: Ultimele Stiri