Coronavirus - România: 114648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Sebastian Ghiţă, căutat de EUROPOL, pentru corupţie. A fost inclus pe lista "MOST WANTED"

Monday, 30 January 2017, 18:51 Sursă: REALITATEA.NET

Sebastian Ghiţă, dispărut din 21 decembrie 2016, a fost inclus pe lista "Europe's Most Wanted Fugitives" a Europol.

La începutul lunii ianuarie, DNA Ploieşti a transmis sesizarea I.P.J. Prahova - Serviciul de Investigaţii Criminale către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în vederea emiterii mandatului european de arestare şi a cererii de urmărire internaţională pentru Sebastian Ghiţă.

Sebastian Ghiţă fusese dat în urmărire naţională, joi, 5 ianuarie, la scurt timp după ce instanţa supremă a decis arestarea preventivă în lipsă a fostului deputat.

"La data de 5 ianuarie a.c., Poliţia Română a primit un mandat de arestare preventivă emis de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, pe numele inculpatului Ghiţă Sebastian Aurelian. Conform Codului de procedură penală, pentru localizarea şi prinderea inculpatului Ghiţă Sebastian Aurelian, a fost dispusă darea în urmărire a acestuia, activitate ce se desfăşoară de poliţişti, sub supravegherea procurorului competent”, a anunţat Poliţia Română.

Sebastian Ghiţă, căutat şi nu prea

Sebastian Ghiţă a fost ultima dată la IJP Prahova în ziua de 19 decembrie 2016 pentru a semna în cadrul controlului judiciar pe cauţiune.

Ulterior, el a fost citat să se prezinte, la dată de 21 decembrie, la DNA Ploieşti în dosarul Ponta-Blair, însă nu a venit, la sediul Parchetului ajungând doar avocaţii săi.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ