PSD își anunță intenția: DNA trebuie refăcută din temelii. Dragnea: Kovesi să stea cât vrea

Monday, 12 February 2018, 11:19 Sursă: REALITATEA.NET

PSD a pus tunurile pe DNA și pe șefa instituției, în urma scandalurilor care au izbucnit în ultimele zile. 

"Eu cred că cel mai important lucru este că Inspecţia Judiciară s-a autosesizat, după părerea mea nu e suficient, cred că trebuie făcută o anchetă rapid şi stabilit dacă probele de aseară sau dacă informaţiile, dezvăluirile de aseară sunt adevărate, şi par adevărate, şi trebuie luate măsuri imediat pentru ca astfel de practici să nu se mai întâmple în România. Ceea ce a apărut aseară în spaţiul public, dacă ceea ce a mai apărut în anii trecuţi în spaţiul public se dovedesc a fi adevărate, noi avem elemente clare de poliţie politică în România şi (...) nu cred că poate fi vorba doar de abateri disciplinare. Dacă ceea ce a apărut aseară atât în interviul doamnei procuror Iorga, cât şi în dezvăluirile, înregistrările, declaraţiile de după sunt adevărate, sunt elemente penale foarte serioase", a declarat Dragnea, la sediul central al PSD. 

Liviu Dragnea: "Încep să apară tot mai multe dovezi privind existenţa statului paralel" 

El a adăugat că nu a cunoscut-o pe judecătoarea Mihaiela Iorga Moraru, despre care spune "că are o oarecare credibilitate". "Acolo s-a vorbit şi despre ameninţări din partea unei doamne de la Inspecţia Judiciară, care a pronunţat un cuvânt şi anume: nu te pune cu sistemul. Noi am adoptat şi o rezoluţie în legătură cu statul paralel. Încep să apară cât mai multe dovezi în sprijinul spuselor şi ale noastre şi ale presei în ceea ce priveşte acest sistem, acest stat paralel, această mafie care încearcă şi până acum de foarte multe ori a reuşit să deţină puterea în România într-un mod nelegitim", a arătat liderul PSD.

În schimb, Șerban Nicolae a fost mai ferm:

”Am ajuns într-un moment foarte grav în care DNA trebuie refăcuită din temelii. Acolo există oameni valoroși, există procurori capabili în țara asta, oameni știutori de carte. (...) Instituția e una profund coruptă, profund afectată de o boală gravă. Credibilitatea acestei instituții s-a prăbușit”, a declarat, luni, senatorul Șerban Nicolae.

”Am aflat că lupta anticorupție era una selectivă. (...) Cred că s-au întâmplat foarte multe lucruri și nu am aflat totul”, a spus Nicolae.

Senatorul a subliniat că ”este momentul unor măsuri drastice și concrete” și că Kovesi trebuie să demisioneze. ”Din punctul meu de vedere nu mai poate rămâne în fruntea instituției”, a spus Șerban Nicolae.

Codrin Ştefănescu a declarat și el că se aştepta ca luni la prima oră să reacţioneze procurorul general Augustin Lazăr, corpul de control al ministrului Justiţiei şi chiar Tudorel Toader şi să înceapă anchete interne ca urmare a noilor acuzaţii grave aduse la adresa procurorilor DNA. 

DNA: Fostul deputat PSD Vlad Cosma a trucat înregistrări pentru a compromite procurori 

"Tudorele, fă ceva că nu se mai poate!", i-a transmis liderul PSD ministrului Justiţiei. "Suntem în ultima secundă, nu mai e timp, trebuie deschise rapid anchete. Trebuie făcut ceva urgent, lucrurile au luat-o razna în România. Vedem acum ce chestii oribile se pot face, cei care au fost numiţi să facă dreptate trebuie să facă urgent ceva", a declarat Codrin Ştefănescu.

Inspecţia Judiciară (IJ) s-a sesizat din oficiu cu privire la afirmaţiile procurorului Mihaiela Moraru Iorga şi ale fostului deputat Vlad Cosma, urmând să stabilească dacă există indicii referitoare la săvârşirea vreunei abateri disciplinare.

"Conducerea Inspecţiei Judiciare a analizat informaţiile apărute în spaţiul public în seara zilei de 11 februarie 2018 şi a decis sesizarea din oficiu. Inspectorii judiciari urmează să efectueze verificări prealabile pentru a stabili dacă există indicii privind săvârşirea vreunei abateri disciplinare", a declarat, luni dimineaţă, purtătorul de cuvânt al IJ, Alin Alexandru.

 

 


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ