Coronavirus - România: 66631 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ponta, răspuns la adresa cerințelor FMI: Nu vom pune în pericol locurile de muncă

Monday, 09 February 2015, 23:17 Sursă: REALITATEA.NET

"Nu vom pune în pericol sistemul energetic și locurile de muncă! FMI, CE și Banca Mondială au solicitat restructurări masive și radicale, dar care nu pot salva industria producătoare de energie pe cărbune și locurile de muncă. Suntem de acord cu măsuri de eficientizare, dar nu le vom accepta pe cele care pe termen mediu și lung pot afecta siguranța sistemului energetic și dezvoltarea economică și socială a unor regiuni", a scris pe Facebook Victor Ponta.

Comentariile premierului vin în contextul în care reprezentanții Guvernului și delegația FMI nu au ajuns la un acord, în urma negocierilor intense de săptămâna trecută, pentru că membrii Executivului nu au acceptat condițiile impuse de instituțiile internaționale, potrivit Ziare.com.

Victor Ponta declara, luni, că nu a fost semnată scrisoarea cu Fondul Monetar Internațional pentru că cele doua părți nu au ajuns la un acord, în ceea ce privește liberalizarea prețului la gaze pentru populație si CET-uri, precum și lichidarea Complexului Energetic Hunedoara și a Complexului Energetic Oltenia.

Un alt subiect asupra căruia cele două părți nu s-ar fi înțeles a fost programul Prima Mașină, pentru care Guvernul a dat Ordonanță de Urgență anul trecut și, deși ar fi trebuit să intre în vigoare de la 1 noiembrie, este încă în stand by.
Premierul nu a comentat care a fost punctul de vedere al delegației Fondului, însă a precizat că se va merge înainte cu Prima Mașină.

"A rămas ca, în aprilie, să ne vedem din nou cu delegația FMI-BM-CE și să prezentăm soluții, pentru ca prețul la gaze să nu crească într-un ritm nesustenabil, iar industria producției de energie electrică pe cărbune să aibă o perspectivă de dezvoltare pentru viitor", a declarat Victor Ponta.

Mai multe pe Ziare.com

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ