Coronavirus - România: 182854 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

PLANUL LUI KLAUS IOHANNIS. Liderul PNL explică cum va fi ales CANDIDATUL DREPTEI

Monday, 02 June 2014, 21:07 Sursă: REALITATEA.NET

Întrebat dacă va candida la prezidenţiale, Klaus Iohannis a răspuns: "Cu siguranţă, dacă partidul îmi va propune acest lucru, eu sunt dispus să candidez".

"Eu nu pot să intru în spaţiul public şi să spun că nu ştiu dacă vreau să candidez. Dacă organizaţiile PNL îşi doresc acest lucru, îmi vor spune. Eu nu voi fi prezent la discuţiile din organizaţiile judeţene. Acolo oamenii îşi vor spune punctele de vedere şi fiecare organizaţie îşi va exprima punctul de vedere printr-o rezoluţie. Atunci când mi-am anunţat intenţia de a candida pentru şefia partidului a fost opţiunea mea de liberal. Cealaltă chestiune, cu candidatul la prezidenţiale, este o chestiune care evident trebuie să vină dinspre partid spre mine. Nu invers", a spus Iohannis.

Preşedintele interimar al PNL a prezentat şi modul în care ar urma să fie ales candidatul dreptei.

"Rugămintea mea către liderii partidului a fost să se discute această candidatură la modul cel mai serios în organizaţii şi atunci vom vedea care sunt opţiunile sau dorinţele organizaţiilor. Cred că e un demers care se potriveşte foarte bine cu modul în care noi liberalii ne vedem ca şi partid. Dorim o consultare a bazei, va avea loc această confruntare şi probabil că, peste câteva săptămâni, putem să discutăm despre candidatura cuiva. Vorbesc de candidatul nostru, al PNL. După care va exista o procedură de armonizare a punctelor de vedere şi selectarea unui singur candidat care va fi candidatul PNL-PDL", a spus Iohannis.

Iohannis a mai spus că va fi nevoie despre un sondaj pentru a vedea care dintre candidaţii PNL şi PDL este mai bine poziţionat.

"Cătălin Predoiu este candidatul desemnat de PDL. Noi, PNL, vom avea la congres un candidat desemnat, după care este obligatorie o sondare a opiniei publice care ne spune care dintre cei doi candidaţi e mai bine poziţionaţi. Dacă cei doi candidaţi sunt la fel de bine poziţionaţi, se face un studiu mai aprofundat, ori se ia o decizie politică", a spus Iohannis.

Despre Victor Ponta, Iohannis spune că e un candidat "redutabil": "Victor Ponta este un competitor redutabil. L-aş putea învinge, în primul rând, prin votul românilor. Dar, până acolo, va trebui să duc o campanie convingătoare".

Întrebat dacă ia în calcul faptul că l-ar putea învinge pe Ponta, Iohannis a răspuns: "Da, iau în calcul foarte serios această variantă, în cazul în care se va ajunge acolo".

Preşedintele interimar al PNL a vorbit şi despre relaţia sa cu Crin Antonescu.

"Eu am avut, am şi mă voi strădui să am o relaţie foarte bună cu domnul Crin Antonescu", a mai spus Iohannis.

Preşedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, a declarat luni că, în cazul în care i se va propune candidatura la alegerile prezidenţiale, este dispus să intre în competiţia electorală, menţionând însă că doreşte să existe o dezbatere pe această temă şi în organizaţiile PNL.

Întrebat dacă va candida la alegerile prezidenţiale, Iohannis a răspuns: "Nu m-a rugat nimeni să fac aşa ceva, dar eu i-am rugat pe colegii din partid să dezbată în organizaţiile lor această chestiune, după care probabil vom avea intern o fază de armonizare şi congresul poate ajunge în situaţia să ia o decizie".

IOHANNIS îi răspunde lui PONTA: Ştiu cum am ajuns până aici şi nu are de-a face cu nicio conspiraţie


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ