Coronavirus - România: 31381 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ziua Naţională: 3.000 de militari au participat la parada militară din Bucureşti. VIDEO

Wednesday, 30 November 2016, 16:54 Sursă: REALITATEA.NET

Defilarea s-a încheiat cu trecerea pe sub Arcul de Triumf a Cavaleriei Jandarmeriei Române și a Brigăzii 30 Gardă "Mihai Viteazul".

Ministerul Afacerilor Interne a participat cu motociclete ale Poliției Rutiere, autospeciale de intervenție, dar și cu un autolaborator criminalistic și unitate mobilă de intervenție în cazul dezastrelor. De asemenea, vor putea fi văzute diverse vehicule ale Jandarmeriei, Poliției de Frontieră, ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și ale Serviciului Român de Informații.

De asemenea, în cadrul paradei militare de Ziua Naţională, au fost prezentate primele şase avioane F16 ale Armatei Române.

Printre oficialitățile care au participat la paradă se numără cei trei foști președinți ai României, Ion Iliescu, Emil Constantinescu și Traian Băsescu, premierul Dacian Cioloș, membri ai guvernului și reprezentanți ai Corpului Diplomatic. Printre aceștia, ambasadorul Marii Britanii, Paul Brummell, însărcinatul cu afaceri al Statelor Unite în România, Dean Thompson, și ambasadorul Franței, Francois Saint-Paul.

La paradă ai mai fost prezenți directorul Serviciului Român de Informații, Eduard Helvig, Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, președintele Curții Constituționale, Valer Dorneanu.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, împreună cu copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu și cu primarul Capitalei, Gabriela Firea, s-au aflat în mulțime lângă sediul ALDE.

UPDATE 11.49. Urmează Bizonul, tanc proiectat în România, ce foloseşte un echipaj de 4 militari, are un motor puternic, trece peste şanţuri late de peste 2 metri înălţime şi se poate caţără pe ziduri de peste un metru înălţime.

UPDATE 11.45. Următoarea coloana care trece prin faţă tribunei oficiale este formată din 10 transportoare amfibii blindate B 33 Zimbru.

UPDATE 11.43. Blindatele de teren Humvee îşi fac apariţia, care sunt urmate de transportoarele de trupe Piranha. Acestea au participat la mia multe exerciţii multinaţionale din străinătate, iar unele au fost şi în Afganistan.

UPDATE 11.42. Ajunge tehnica militară sub Arcul de Triumf, în timp ce pe cer e desenat tricolorul de acrobaţii aerieni.

UPDATE. Anul acesta, parada militară îi omagiază pe eroii căzuți în Primul Război Mondial, în contextul în care anul acesta s-au împlinit 100 de ani de la intrarea României în Războiul de Reîntregire.

UPDATE 11.36. Avioantele Armatei survolează Capital.

UPDATE 11.31. Brigada Antitero ajunge sub Arcul de Triumf.

UPDATE 11.26. Tinerii din şcolile militare trec pe sub Arcul de Triumf, în timp ce avioanele de lupta F-16 se pregătesc să facă spectacol pe cerul Capitalei.

UPDATE 11.34. Urmează detaşamentele forţelor aeriane şi a celor navale, care poartă nouă uniformă de instrucţie.

UPDATE. Parada a fost deschisă de militari din cadrul Batalionului 2 Infanterie "Călugăreni", echipaţi cu noua ţinută de luptă a forţelor terestre. Defilarea a continuat cu un detaşament format din militari răniţi în misiunile executate în afara graniţelor, în teatrele de operaţii din Balcanii de Vest, Irak şi Afganistan.

11.05 - Preşedintele Klaus Iohannis - care poartă în piept tricolorul României - a ajuns la Arcul de Triumf şi primeşte salutul Gărzii de Onoare. La rândul sau, şeful statului îi salută pe demnitarii şi pe militarii prezenţi.

UPDATE 11.00. Parada militară de Ziua Naţională din Bucureşti a început. 

În zona Arcului de Triumf s-au strâns câteva mii de oameni, nerăbdători să asiste la militară de 1 Decembrie.

Urmăreşte LIVE AICI parada militară din Bucureşti

UPDATE 10.30. Un bărbat cu o armă la el a fost depistat de polițiști în locul în care urma să fie parada militarilor cu ocazia zilei de 1 Decembrie. Bărbatul le-a povestit polițiștilor că el este paznic la o firmă și că ieșise de la muncă și se îndrepta către casă.

După percheziții, polițiștii au ajuns la concluzia că arma pe care o avea bărbatul era cu aer comprimat.

Bărbatul fost dus la Secția 2 de Poliție pentru a da mai multe declarații. Arma acestuia a fost oprită pentru continuarea cercetărilor în acest caz, iar bărbatul a fost lăsat să plece.

Un bărbat înarmat, reținut în Bucureşti la parada militară de Ziua Naţională

Festivitatea de Ziua Naţională va începe la ora 11.00, în Piaţa Arcului de Triumf, când este programată sosirea preşedintelui Klaus Iohannis. Va urma salutul Drapelului de Luptă, trecerea în revistă a Gărzii de Onoare şi salutul gărzii.

Soprana Carla Muşat, solistă a Ansamblului Artistic al Armatei şi Muzicilor militare, va cânta imnul naţional, acompaniată de orchestra reprezentativă a Ministerului Apărării Naţionale, orchestra Brigăzii 30 Gardă Mihai Viteazul şi a Brigăzii 1 Mecanizată ”Argedava”, şi de corul studenţilor Academiei Tehnice Militare.

Defilarea militarilor va începe după depunerea unei coroane de flori de către preşedintele României.

Parada va fi deschisă de militari din cadrul Batalionului 2 Infanterie "Călugăreni", echipaţi cu noua ţinută de luptă a forţelor terestre. Potrivit MApN, aceasta oferă o protecţie îmbunătăţită militarilor, având printre altele capacitatea de a fi impermeabilă şi rezistentă la foc.

Pe aici nu se trece! Restricții de circulație de 1 Decembrie(HARTA)

Defilarea va continua cu un detaşament format din militari răniţi în misiunile executate în afara graniţelor, în teatrele de operaţii din Balcanii de Vest, Irak şi Afganistan.

Vor intra pe sub Arcul de Triumf militari din Batalionul 26 Infanterie "Neagoe Basarab", paraşutişti din Batalionul 495 Infanterie "Căpitan Ştefan Şoverth", vânători de munte din Batalionul 30 Vânători de Munte "Dragoslavele", militari din Forţele pentru Operaţii Speciale, dar şi din celelalte arme - genişti, Forţele Aeriene, Forţele Navale, Poliţie Militară, precum şi forţe ale Ministerului Afacerilor Interne şi ale Serviciului Român de Informaţii.

De asemenea, vor defila studenţi ai Academiei Tehnice Militare, Academiei Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu", Academiei Forţelor Aeriene "Henri Coandă", Academiei Navale "Mircea cel Bătrân", dar şi studenţi şi medici rezidenţi ai Institutului medico-militar. Va fi prezent la paradă un detaşament al Şcolii Militare de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre "Basarab I" şi unul al Colegiului Naţional Militar 'Dimitrie Cantemir' din Breaza. Un grup de defilare va al studenţilor Academiei de Poliţie "A. I. Cuza" va trece şi el pe sub Arcul de Triumf.

Defilarea terestră se va încheia cu două detaşamente - unul cu drapele de epocă purtate de tineri militari ai Brigăzii 30 Gardă "Mihai Viteazul", iar cel de-al doilea, al Asociaţiei "Tradiţia Militară", cu uniformele şi echipamentul Armatei Regale Române din anii 1915 - 1918: de Infanterie, de Grăniceri şi de Vânători de Munte.

Defilarea tehnicii de luptă va fi deschisă de aviaţie. Vor survola Bucureştiul elicoptere IAR-330 Puma ale Armatei, apoi elicoptere MI-8 şi MI-17 şi Eurocopter-135 ale Ministerului Afacerilor Interne. Ele vor fi urmate de C-27J Spartan şi C-130 Hercules, aeronave de transport aparţinând Forţelor Aeriene.

Parada aeriană va continua cu trecerea avioanelor de antrenament şi atac la sol IAR-99 şi, în varianta modernizată, IAR-99 Şoim şi se va încheia cu evoluţia a două formaţii de zbor cu avioane supersonice MIG-21 LanceR şi a unei formaţii de avioane supersonice F-16 Fighting Falcon achiziţionate anul acesta.

La sol, vor defila vehicule militare precum transportoarele blindate Piranha şi Zimbru, tancurile TR-85M1, autovechiculele pentru operaţii speciale URO VAMTAC, maşinile de luptă ale infanteriei MLI-84M Jderul, sistemele antiaeriene Gepard.

De asemenea, bucureştenii vor putea vedea rachetele sol-aer Hawk şi OSA-AKM, lansatoarele multiple de rachete LAROM, sisteme radar şi autostaţii radio.

Ministerul Afacerilor Interne va participa cu motociclete ale Poliţiei Rutiere, autospeciale de intervenţie, dar şi cu un autolaborator criminalistic şi unitate mobilă de intervenţie în cazul dezastrelor. De asemenea, vor putea fi văzute diverse vehicule ale Jandarmeriei, Poliţiei de Frontieră, ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi ale Serviciului Român de Informaţii.

Cum ar fi parada de 1 Decembrie mult mai spectaculoasă: dacă ar defila aceste super maşini de luptă

Defilarea se va încheia cu trecerea pe sub Arcul de Triumf a Cavaleriei Jandarmeriei Române şi a Brigăzii 30 Gardă "Mihai Viteazul".

În premieră, detaşamente militare din Germania, Marea Britanie, Italia şi Slovacia vor participa la parada de Ziua Naţională a României, alături de militari ai unor state care au mai defilat de 1 Decembrie şi în anii trecuţi.

Pe sub Arcul de Triumf vor mai trece militari din Republica Moldova, Polonia, Slovacia, Spania şi Statele Unite ale Americii.

Potrivit Ministerului Apărării Naţionale, militarii germani care vor defila fac parte din Batalionul de gardă, unitatea Bundeswehr-ului care asigură garda protocolară de onoare în timpul vizitelor de stat şi al altor evenimente oficiale. Grupul de defilare polonez aparţine Batalionului Reprezentativ al Armatei Poloniei, o structură militară a Forţelor Armatei Poloniei, responsabilă cu organizarea ceremoniilor militare, subordonată Comandamentului Garnizoanei Varşovia.

Militarii moldoveni sunt din Garda de Onoare a Republicii Moldova şi, deşi au mai participat la paradele militare de Ziua Naţională a României, va fi pentru prima dată pentru ei când vor defila pe sub Arcul de Triumf din Bucureşti.

Din Italia vor veni patru militari din Regimentul Lancieri di Montebello. De asemenea, în premieră la parada militară naţională, participă reprezentanţii armatei Slovaciei. Aceştia aparţin Gărzii de Onoare, unitate care desfăşoară ceremonii de protocol la nivelul guvernului şi al Parlamentului Republicii Slovacia.

Tot pentru prima dată, bucureştenii îi vor vedea defilând pe militarii spanioli. Drapelul acestei ţări va fi purtat de locotenent-colonelul Juan Antonio Pińa Sanchez, ofiţer responsabil cu comunicarea strategică, în cadrul Comandamentului Diviziei Multinaţionale de Sud-Est de la Bucureşti, de locotenent-colonelul Jose Luis Mate Sanchez, locţiitor al comandantului la unitatea românească pentru integrarea forţelor NATO, precum şi de locotenent-colonelul Sixto Martínez Moneo, ataşat de afaceri interne în România, Ungaria, Slovenia şi Republica Moldova.

Armata Marii Britanii va fi reprezentată la defilare de militari din cadrul Regimentului Regal Irlandez "Pipes and Drums (Cimpoaie şi Tobe)".

Defilarea reprezentanţilor forţelor armate străine se va încheia cu un detaşament din SUA compus din puşcaşi marini şi militari din Batalionul 2 Puşcaşi Marini şi Batalionul 2 Sprijin Logistic de luptă din Baza Camp Lejeune din Carolina de Nord.

 

 

 

 

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ