Rundă de negocieri crucială pentru sprijinirea guvernului

Monday, 21 October 2019, 21:35, Sursă: REALITATEA.NET

Marți a început o nouă rundă de negocieri pentru Guvern. Liderii PNL poartă discuții cu partidele care au votat moțiunea de cenzură. Deocamdată ALDE a anunțat că va sprijini guvernul Orban, în schimb PMP se mai gândește, după ce a fost anunțat că nu va mai fi cooptat în Executiv.

Adaugă părerea ta

Liderii PNL au avut discuții cu cei de la ALDE, de la ora 9.30.

La ieșire, Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că va vota viitorul guvern minoritar liberal. Liderul ALDE a declarat marți că cele 12 condiții au fost rezolvate și că 25 de voturi ar fi certe pro Guvernul Orban. 

ALDE a bătut palma cu PNL: Va vota Guvernul Ludovic Orban

Următorii pe listă au fost cei de la PMP, de la ora 11.00.

Eugen Tomac, președintele PMP, a ieșit nemulțumit marți de la negocierile foarte scurte cu PNL. Liderul PMP a declarat că Ludovic Orban și-a schimbat poziția față de săptămâna trecută și vrea guvern monocolor. Adică PMP nu va participa la guvernare așa cum fusese de acord PNL. Tomac a spus că  săptămâna trecută, PMP a avut promsiunea că va face parte din viitorul Executiv.

„Pentru noi era important să dăm o resetare relației cu Republica Moldova. Ne-a informat că nu se mai formează un minister în acest sens”, a spus liderul PMP.

Tomac l-a criticat pe liderul PNL pentru slăbiciunea de care a dat dovadă la negocierile cu ALDE.

„Tariceanu Hunor si Ponta au decis in numele premierului desemnat ca PMP sa nu participe la această guvernare. Simt că Tăriceanu, Ponta și Hunor și-au impus voința. Eu voi consulta partidul și apoi vom anunța cum votăm”, a avertizat Tomac.

Eugen Tomac, dezamăgit de Orban: „Tăriceanu, Ponta și Hunor și-au impus voința”

La ora 13.30 sunt programate discuții cu UDMR, iar de la 15.00 negocierile cu USR.

Realitatea TV a obținut în exclusivitate documentul cu care se va prezenta în Parlament premierul desemnat, Ludovic Orban. Obiectivul imediat al liberalilor este proiectul de buget pentru anul 2010. Totodată, vor și să corecteze greșelile pe care PSD le-a făcut.

Programul de guvernare al PNL- Obiective imediate

Alte articole din: Ultimele Stiri