Coronavirus - România: 186254 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Monica Macovei cere excluderea lui Ponta din Baroul București. Verdictul, în trei săptămâni

Tuesday, 02 August 2016, 11:33 Sursă: REALITATEA.NET

"Vă solicit excluderea imediată din Baroul București a domnului Victor Viorel Ponta, întrucât acesta a dobândit calitatea de avocat fără examen, ca titular al diplomei de 'doctor în drept'. Titlul de doctor i-a fost retras de ministrul Educației, pe baza deciziei definitive că lucrarea a fost plagiată, astfel încât dl Ponta nu mai îndeplinește condițiile legale pentru a exercita profesia de avocat", afirmă Monica Macovei în solicitarea adresată decanului Baroului București.

Europarlamentarul reamintește că, în ianuarie 2015, a mai solicitat în scris Baroului București excluderea lui Victor Ponta din profesie "după ce acesta a notificat, pe 16 decembrie 2014, Rectoratul Universității București de 'renunțarea la titlul de doctor în drept acordat în anul 2003 de către Universitatea București', însă Baroul București nu a luat o decizie în acest sens, anunțând că așteaptă ca Universitatea din București să accepte sau nu 'renunțarea' la titlul de doctor în drept".

"Acum, pe baza deciziei definitive de retragere a titlului de doctor în drept, prin Ordin al ministrului Educației, și a Legii pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat, vă solicit să îl excludeți imediat pe domnul Victor Viorel Ponta din Baroul București pentru a respecta legea", conchide Macovei.

Soarta avocatului Victor Ponta va fi decisă pe 23 august. Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Realitatea TV, decanul Baroului Bucureşti, Ion Dragne, a declarat că atunci membrii Baroului vor decide ce vor face în legătură cu solicitarea Monicăi Macovei, care îl vrea exclus pe Ponta.


Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ