Coronavirus - România: 113589 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

MONICA MACOVEI A DEMISIONAT din PDL

Tuesday, 02 September 2014, 12:13 Sursă: REALITATEA.NET

Monica Macovei a demisiont, marţi, din PDL. Anunţul a foct făcut într-o conferinţă de presă în care a explicat şi care au fost motivele gestului său. Printre acestea, spune Macovei, faptul că Iohannis nu ar fi dovedit că este un om "de dreapta".

"În ultimii ani, Iohannis a făcut înţelegeri atât cu Ponta, cât şi cu Voiculescu. Azi ni se spune să-l votăm pe Iohannis pentru că reprezintă dreapta. Eu nu cred că reprezintă dreapta şi de aceea nu sunt în ACL şi plec şi din PDL. Iohannis nu a dovedit că reprezintă dreapta şi nu a dovedit că apără statul de drept şi vrea anticorupţie. Din păcate, multe decizii ale PDL au indus destul de multă confuzie în rândul membrilor şi simpatizanţilor PDL. Eu nu am înţeles de ce PDL nu poate să aibă propriul candidat la Preşedinţie", a declarat Monica Macovei.

"Sunt o adeptă a unităţii dreptei şi cred că trebuie să ducem bătăliile electorale împreună, cei de dreapta, cei de centru-dreapta. Dar nu cu orice preţ şi nu cu orice chip", a adăugat europarlamentarul. 

"Le mulţumesc celor din PDL, sunt mulţi prieteni şi oameni cinstiţi în PDL. E greu să te desparţi de oamenii cinstiţi alături de care ai lucrat. Îmi dau demisia din PDL, dar mă gândesc la oamenii cinstiţi din PDL care au aceleaşi obiective şi principii ca şi mine", a mai spus Macovei.

În ceea ce priveşte poziţia sa pe scena politică, Macovei a precizat că va activa ca independent. "Nu mă înscriu în niciun alt partid politic. Voi candida independent pentru a ocupa funcţia de preşedinte al României", a adăugat Macovei.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ