MITING PSD.Dragnea: Oamenii mi-au zis: "Chiar dacă te arestează, să nu renunți, venim și te scoatem"

Friday, 12 April 2019, 15:13 Sursă: REALITATEA.NET

Dragnea se pregătește în caz că ajunge la închisoare. Aflat la Craiova, la mitingul unde PSD a convocat 40.000 de activiști, Liviu Dragnea a declarat că un localnic s-ar fi oferit să-l scoată personal de după gratii. Evenimentul organizat de PSD la Craiova nu a fost lipsit de incidente. Jandarmii au ridicat un bărbat care avea un cuţit la el și voia să intre în Primărie.

Adaugă părerea ta

Deşi PSD a cerut ca susţinătorii să fi îmbrăcați în alb, "directiva" venită pe linie de partid nu a fost respectată. Evenimentul nu a fost lipsit de incidente. Jandarmii au ridicat două persoane.

UPDATE 17:30. Președintele PSD, Liviu Dragnea, susține un discurs, în aplauzele social-democraților.

"Ăsta e partidul pe care Iohannis și clica lui vor să-l distrugă. Mie toată lumea cu care am dat mâna mi-a zis "Liviule" și "Liviule, nu te lăsăm!". Mi-au mai spus: "Chiar dacă te arestează, să nu renunți, că venim și te scoatem și de acolo!" Sper să nu ajungem acolo. Asta e dorința lui Iohannis, e îngrozit de noi", a spus Dragnea.

Totodată, liderul PSD a lansat un nou atac la adresa președintelui. "Iohannis trebuie să dea socoteală pentru toate abuzurile, viețile frânte, pentru toate blocajele din această țară, pentru ura pe care a promovat-o”. „Nu la Miami trebuie să plece, trebuie să răspundă pentru casele furate", a afirmat liderul social-democrat.

UPDATE 16:25. Liviu Dragnea a ieșit printre oameni. Acesta nu a făcut însă declarații.

UPDATE 16:15. La miting mai participă și Rovana Plumb, Lia Olguța Vasilescu și Claudiu Manda. 

UPDATE 16:00. Liviu Dragnea a ajuns la Craiova. Acesta a venit însoțit de iubita sa, Irina Tănase, și de Codrin Ștefănescu. 

Încă o persoană a jost ridicată de jandarmi. Aceasta ar fi încercat să intre în Primărie. 

UPDATE 15:40. Susținătrii PSD au început să se aduce în centrul Craiovei.

Aproape o mie de simpatizanți au fost urcați în autocare din Dăbuleni, Călărași, Sărata și Unirea pentru a ajunge la această oră în Craiova. Pe imaginile postate pe internet de USR Dolj se vede că oamenii nu sunt îmbrăcați în alb, așa cum se cerea.

UPDATE 15:15. Chiar înainte de începerea mitingului, Jandarmii din Craiova au ridicat o persoană care deținea o armă albă, anunță Realitatea TV.

Celor 40.000 de participanți așteptați le vor fi prezentați candidații pentru alegerile europarlamentare din data de 26 mai.

Liviu Dragnea, președinte PSD, va fi și el prezent la Craiova.

Toți cei prezenți urmează să se îmbrace în alb, după cum a anunțat liderul PSD Dolj și candidat la europarlamentare, Claudiu Manda, scrie Realitatea de Craiova.

Acesta a spus că municipiul Craiova dă startul acțiunilor de o asemenea amploare și că evenimente de acest fel vor mai fi organizate și în alte orașe din țară.

În funcție de discursuri și de numărul persoanelor care vor dori să vorbească, evenimentul va dura „o oră, o oră și ceva”, a mai spus Manda. Scena va fi amplasată chiar în centrul urbei, între Primăria Craiova și Universitatea din Craiova.

Centrul Craiovei, închis pentru miting

Traficul rutier este dat peste cap, în Craiova, parcursul întregii zile de vineri, din cauza mitingului pe care PSD îl organizează la ora 16.00.

Primăria Craiova a anunţat restricţionarea circulaţiei rutiere, intervalul orar 08.30-24.00, în centrul oraşului, pe strada A.I. Cuza, tronsonul cuprins între intersecţia cu strada Romul şi intersecţia cu strada Arieș, pentru desfăşurarea mitingului organizat de Partidul Social Democrat.

„Solicităm conducătorilor auto să circule cu atenţie şi să se conformeze semnalizărilor rutiere ce vor fi instituite“, transmit reprezentanţii municipalităţii într-un comunicat.

Acuzaţii faţă de mitingul PSD de la Craiova: Oameni ameninţaţi să vină la serviciu îmbrăcaţi în alb şi să participe la manifestare

Deputatul USR Claudiu Prîsnel reclamă faptul că angajaţii unor instituţii publice sunt obligaţi să participe la mitingul PSD din Craiova, unde organizatorii vor să aducă 40.000 de oameni.

Centrul Craiovei, închis toată ziua, din cauza mitingului PSD la care este aşteptat şi Dragnea

Parlamentarul reclamă faptul că oamenii sunt ameninţaţi cu concedierea, în caz că nu acceptă condiţiile impuse.

„«Soția mea a fost sunată aseară de director. I-a spus că e obligatoriu să vină în alb la serviciu și să meargă la miting. Ce să facă? Ăștia pot să o dea afară și rămânem pe drumuri. Așa e peste tot. Cel mai rău e să bagi frica în oameni». Am aflat povestea chiar din gura soțului, taximetrist”, istoriseşte Prîsnel, pe Facebook.

Deputatul se plânge şi de faptul că traficul rutier în municipiul Craiova este dat peste cap de întâlnirea social-democraţilor.

„Au blocat tot orașul pentru mitingul lui Liviu Dragnea care a închis centrul de la 8 dimineața până la miezul nopții. Pe stradă sunt doar ei. Îmi imaginez ce sentiment de putere are Olguța Vasilescu, când are centrul Craiovei, doar pentru ea. În rest, e pustiu.

«PSDul ăsta e la putere și face ce vrea! Nu s-au gândit că orașul e deja aglomerat, azi de abia reușim să ajungem să luăm clienți. Și oamenii tot nu s-au săturat, parcă sunt numai pesediști în Craiova», îmi spune taximetristul”, mai spune Claudiu Prîsnel.