Coronavirus - România: 19257 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Marinimia parlamentarilor români. Au dat împrumuri mai mari decât veniturile declarate

Sunday, 09 August 2015, 22:31 Sursă: REALITATEA.NET

Deputatul Sebastian Ghiţă conduce detaşat în topul parlamentarilor care au acordat împrumuturi generoase: peste 90 de milioane de euro şi nouă milioane de dolari. Sumele sunt trecute la capitolul "împrumuturi în nume personal". În conturi mai stau alte 18 milioane de euro, iar veniturile declarate oficial sunt de aproximativ şase mii de ori mai mici decât împrumuturile acordate: Familia Ghiţă a câştigat în ultimul al fiscal echivalentul a 17.000 de euro.

Dan Cristian Popescu, deputat PNL de Bucureşti, a împrumutat către mai multe persoane fizice echivalentul a 16,3 milioane de euro. Pentru anul fiscal 2014, parlamentarul nu a declarat venituri mai mari de 23 de mii de euro, din indemnizaţia de parlamentar, chirii, dobânzi şi o arendă.

"Muncim pentru partid", pare a fi lozinca deputatei PSD Ileana Dumitrache. În 2013, agenţia Mediafax arăta că parlamentarul donase USL cu un an în urmă 85.800 de lei în total, în timpul campaniei electorale, în condiţiile în care sumele nu apăreau în declaraţiile de avere la capitolele "venituri" sau "conturi". Cu alte cuvinte, parlamentarul a donat bani pe care nu i-a încasat, oficial, vreodată.

Deputatul de Constanţa Mihai Tararache şi-a împrumutat firma cu 80 de mii de lei. Împrumutul apare în toate declaraţiile de avere din perioada 2012-2014. Interesant este că în declaraţia de avere din 2012 deputatul nu menţionează niciun fel de venit. Din declaraţiile depuse ulterior reiese că principala sursă de venit a deputatului este indemnizaţia de parlamentar.

Senatorul Nicolae Nasta figurează în prima declaraţie de avere depusă la începutul mandatului cu ovenituri de 126.000 lei pe anul fiscal anterior. Echivalentul a 28 de mii de euro. În aceeaşi declaraţie de avere apar împrumuturi cu o valoare totală de 340 de mii de euro către trei persoane fizice.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ