Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

MAI, galerie cu portrete stilizate ale miniștrilor din istoria MAI. Inclusiv cei încarcerați

Tuesday, 17 February 2015, 11:38 Sursă: REALITATEA.NET

Fostul ministru al Internelor Cristian David este in continuare in arest preventiv, dupa ce magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie i-au respins vineri cererea de inlocuire a masurii arestului preventiv cu o alta masura mai usoara. Cristian David se afla in arest din data de 22 ianuarie, el fiind acuzat de luare de mita.

Potrivit DNA, Cristian David ar fi pretins in 2007 iar la data de 1 februarie 2008 ar fi primit suma de 500.000 de euro de la un denuntator, prin intermediar, pentru a-si exercita atributiile de indrumare si coordonare a activitatii prefectilor intr-o modalitate care sa asigure emiterea de catre Comisia judeteana pentru stabilirea dreptului de proprietate a titlului de proprietate asupra unui teren de 15 ha aflat in intravilanul municipiului Buzau.

Victor Babiuc, fost ministru al Transporturilor - a fost condamnat in 20 mai 2013 in dosaul schimbului de terenuri cu MApN, pentru abuz in serviciu la doi ani de inchisoare si la interzicerea unor drepturi pe cinci ani. In acelasi dosar, Gigi Becali a primit aceeasi pedeapsa, dar pentru ca acesta mai fusese condamnat pe 11 februarie la 3 ani de inchisoare cu suspendare in dosarul sechestrarii de persoana, Instanta Suprema a decis contopirea pedepselor si anularea suspendarii primei pedepse, cea de trei ani. Astfel, in urma acestei decizii, Gigi Becali va executa cea mai mare pedeapsa, cea de trei ani de inchisoare cu executare.

 Mai multe pe hotnews.ro

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ