Liviu Dragnea îl atacă pe Klaus Iohannis: "Reacţie de om rănit, de frustrare, de enervare"

Sunday, 13 May 2018, 21:24 Sursă: REALITATEA.NET

Liviu Dragnea îl atacă din nou pe Klaus Iohannis. Preşedintele PSD a precizat că şeful statului are reacţie de "om rănit, de fustrare, de enervare", atunci când vine vorba de modul în care se face politica externă a statului.

Adaugă părerea ta

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, că afirmaţiile preşedintelui Klaus Iohannis în legătură de cum ar trebui să procedeze Guvernul şi Parlamentul în problemele de politică externă denotă "o reacţie de om rănit, de frustrare, de enervare".

"În legătură cu atribuţiile pe politică externă, Constituţia României e clară. Ea poate deranja, dar Constituţia e clară şi obligatorie. În România nu e nicio persoană care să aibă atribuţii exclusive pe politică externă a României. Atribuţii are preşedintele, Guvernul, parlamentul. Dar e pentru prima oară în România când un preşedinte încearcă să inducă ideea că doar un preşedinte se ocupă de politică externă. Avem Guvernul, MAE care se ocupă cu politica externă, care nu e în subordinea Preşedintelui. E o reacţie de om rănit, de frustrare, de enervare şi sincer pot fi mai multe motive care l-au împins pe preşedinte să facă aceste afirmaţii. (...) Aici e o frustrare generată că nu vrea ca oricine din ţară să aibă o discuţie externă", a afirmat Liviu Dragnea, duminică la o emisiune difuzată de postul România Tv.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că îl va chema pe ministrul de Externe Teodor Meleşcanu pentru explicaţii privind poziţia ministerului cu privire la delimitarea României de declaraţia comună a UE referitoare la mutarea unor ambasade ale statelor membre la Ierusalim.

"Deci, acum despre cea mai recentă speţă cu declaraţia, care a fost pregătită de Serviciul de Acţiune Externă al Uniunii Europene, o să îl chem pe ministrul de Externe ca să-mi explice ce şi cum s-a discutat şi care a fost motivaţia pentru măsura care s-a luat. Iar în privinţa mutării ambasadei, nu s-a făcut absolut niciun pas, în nicio direcţie. Ambasada nu poate fi mutată fără acordul meu, punct. Indiferent cine, ce spune", a spus Iohannis.

Iohannis o desființează pe Dăncilă: Cred că nu a înțeles ce s-a vorbit la Vatican