Coronavirus - România: 422852 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Liviu Dragnea confirmă: Guvernul a decis mutarea ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim

Friday, 20 April 2018, 09:32 Sursă: REALITATEA.NET

“Guvernul a adoptat un memorandum prin care se decide începerea procedurilor pentreu mutarea efectivă a ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim. Poate părea un lucru puţin important. Are valoare simbolică uriaşă acest gest al nostru, în primul rând o valoare simbolică pentru un stat care are o influenţă nemaipomenită în lume, un stat, Israelul, cu care noi avem relaţii speciale de foarte mulţi ani, un stat în care sunt peste 500.000 de români, are o valoare foarte mare pentru administraţia americană”, a spus Liviu Dragnea.

El mai afirmă că România este al doilea stat care face acest gest după SUA, iar decizia va aduce beneficii României “Suntem practic a doua ţară care facem acest lucru. Mutarea ambasadei la Ierusalim poate şi cred că va aduce nişte beneficii pe termen şi scurt, mediu şi lung pentru România. Trebuie să folosim această şansă uriaşă”, potrivit acestuia.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, a refuzat miercuri să comenteze informaţiile apărute în spaţiul pulic potrivit cărora Guvernul a decis mutarea ambasadei la Ierusalim. ”Eu nu am văzut un memorandum de acest gen şi nu am de făcut niciun comentariu pe acest subiect”, a răspuns Nelu Barbu după şedinţa Guvernului de miercuri.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ