Liviu Dragnea, audiat ca martor în dosarul protestelor: "Vinovaţi, cei care au organizat violenţele"

Friday, 14 September 2018, 18:19 Sursă: REALITATEA.NET

Liviu Dragnea a fost audiat vineri, ca martor, la Parchetul General, în dosarul violenţelor din 10 august, după ce a afirmat că protestul din 10 august ar fi fost o tentativa de lovitura de stat. Şeful PSD a spus că nu îi este teamă că va fi pus sub acuzare şi a menţionat că vinovaţi sunt "cei care au organizat violenţele", întrucât Jandarmeria a acţionat legal". Totodată, Liviu Dragnea a fost aşteptat de protestatari care l-au huduit. Astfel, aceştia au scandat "Cât de javră poţi să fii, să furi bani de la copii", moment în care Liviu Dragnnea a avut o ieşire nervoasă, spunând către aceştia: "Nu am furat absolut nimic! Unde e bogăţia mea?! Nu v-aţi săturat de atâtea minciuni?!".

Adaugă părerea ta

Liviu Dragnea a afirmat după audierea de la Parchetul General că a fost citat ca martor. "Am fost audiat ca martor în legătură cu afirmaţiile privind o lovitură de stat. Nu am depus niciun document", a precizat acesta, adăugând că nu poate să ofere prea multe  informaţii.

"Jandarmeria a acţionat legal. Au fost niste violenţe destul de mari", a mai spus şeful PSD. 

Întrebat cine ar putea fi vinovat de ce s-a întâmplat, dacă Jandarmeria a acţiont legal, Dragnea a spus: "Cei care au organizat acele violenţe".

"Tot ce am avut de spus am spus procurorului și ca martor mi s-a pus în vedere că nu pot să spun”, a mai explicat liderul PSD.

Totodată, Liviu Dragnea a fost aşteptat de protestatari care l-au huduit. Astfel, aceştia au scandat "Cât de javră poţi să fii, să furi bani de la copii", moment în care Liviu Dragnnea a avut o ieşire nervoasă, spunând către aceştia: "Nu am furat absolut nimic! Unde e bogăţia mea?! Nu v-aţi săturat de atâtea minciuni?!"

Iată imaginile:

Liviu Dragnea a ajuns la Parchetul General la ora 18.00. Şeful PSD a declarat că speră că a fost chemat în calitate de martor în acest dosar.

Reamintim că preşedintele PSD, Liviu Dragnea a catalogat evenimentele din 10 august, din Piaţa Victoriei, ca fiind o tentativă de lovitură de stat eşuată, catalogând drept iresponsabilă atitudinea preşedintelui Iohannis legat de acele evenimente.

"Eu am văzut o tentative de lovitură de stat eşuată. Asta se vorbea pe reţelele de socializare. Domnule, nu o să mai fie legile justiţiei, dăm noi jos guvernul şi luăm puterea. Ceea ce a făcut Iohannis cu acea postare pe Facebook iresponsabilă din partea unui şef de stat, să descurajezi jandarmii, care au acţionat conform legii, şi tu să inciţi în continuare la violenţă, exact în minutele în care acea fată mai avea puţin şi era linşată de acele brute. Aceia erau oameni, aceia erau paşnici. Tot ce a început Orban, Gorghiu, şi alţi pe la TV, nu au zis nimic că au dat foc, dădeau cu bucăţi din caldarâm. Erau organizaţi, să nu mai stea în primul rând. Să stea în spate cu 4, 5 rânduri, să îi incite şi pe cei din faţă. Deci era organizare paramilitară foarte bine pusă la punct. Eu asta am văzut. O încercare de lovitură de stat", a spus Liviu Dragnea, la Antena 3.

Preşedintele PSD a daclarat că în noaptea protestelor violente a vorbit cu Viorica Dăncilă şi Călin Popescu Tăriceanu.

"Am vorbit la telefon cu doamna premier. Nu şi cu minsitrului de Interne. Doamna ministru era plecată, constitutional cred, şi sigur că am discutat despre ce se întâmplă, urmărea pe tabletă, Antena 3 am înţeles. Cu doamna ministru nu am vorbit, pentru că avea nişte atribuţii şi nu am vrut să interfereze. Nici n-am sunat, nici nu a sunat. (...) Cred că am vorbit la telefon cu domnul Tăriceanu în seara aceea. Cred că era, cred că venise acolo (la mare – n.r.). Am mai vorbit cu câţiva colegi", a afirmat preşedintele PSD.

Liviu Dragnea este de părere că Jandarmeria nu a acţionat disproporţionat.

"Nu pot fi de acord cu violenţele, cu excepţia lui Iohannis care a spus că jandarmii trebuie să îi lase pe oaameni să protesteze. Jandarmii erau loviţi şi Iohannis le zicea, lăsaţi-vă loviţi, să intre în Guvern. Lui şi PNL –ului, lor le place violenţa. Ştiu exact că dacă acest guvern merge până în 2020, ei ştiu că vor avea un scor de prăbuşire şi la locale, prezidenţiale şi parlamentare. Ei pot intra în coşul de gunoi al istoriei. (...)Nu am de unde să ştiu cum au gândit cei din dispozitivul Jandarmeriei, dar probabil tocmai din aceste motive. Erau aceste focare de violenţă care se tot regrupau, tot dădeau foc. Cred că din cauza asta. Dar sunt absolut convins că Jandarmeria acţionat legal şi nu am văzut nicio disproporţie", a mai spus liderul PSD.

Dragnea, reacţie nervoasă, după ce a fost huiduit: "Unde e bogăţia mea, doamnă?!"