Coronavirus - România: 18594 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Administraţia Prezidenţială: Klaus Iohannis şi Florian Coldea au avut o întâlnire, joi, la Cotroceni

Friday, 13 January 2017, 10:36 Sursă: REALITATEA.NET

Redăm cele mai importante declaraţii ale Mădălinei Dobrovolschi:

"Aş vrea să fac niste precizari in legatura cu acest subiect, pot sa confirm ca presedintele l-a chemat pe domnul Florian Coldea la Palatul Cotroceni, a existat o astfel de discutie, nu am informatii despre acest subiect. Si daca imi permiteti, este singurul comentariu pe care il fac", a spus Dobrovolschi, adăugând că întâlnirea a avut loc joi. 

Întrebată dacă preşedintele a cerut informatii în legatură cu ancheta care il priveste pe Sebastian Ghiţă, Dobrovolschi a completat: "Declar deschis că presedintele Romaniei e foarte informat, de fiecare dată cand sunt subiecte deschise deţine cele mai bune informaţii". 

Totodată, a mai dat de înţeles că şeful statului s-a consultat cu şeful SRI, Eduard Hellvig:

"Există în permanenţă un dialog între instituţiile principale ale statului", a afirmat Dobrovolschi, întrebată dacă preşedintel s-a consultat cu Hellvig. 

Pe de altă parte, aceasta a refuzat să precizeze dacă a existat o întâlnire între preşedinte şi Laura Codruţa Kovesi: "In acest moment vă pot confirma ca a avut loc la Cotroceni o discuţie cu dl Coldea. Alte comentarii nu voi face". 

Dobrovolschi a mai facut precizări si despre agenda presedintelui: 

"Spre ziua de miercuri, presedintele se va intalni cu sefii misiunilo diplomatice, prilej cu care presedintele va prezenta direcţiile diplomatice ale Romaniei. In perioada 24 25 ianuarie presedintele va fi prezent al Strasbourg, la Consilul Europei, este o practica penru acest for sa invite personalitati de rang inalt". 

 Pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale se preciza că decşlaraţiile vor fi susţinute de preşedintele Klaus Ioahnnis: 

"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, va susţine marți, 13 decembrie a.c., ora 12:00, la Palatul Cotroceni, o declaraţie de presă (acces pentru reporterii și redactorii acreditați; oportunități de imagine pentru cameramanul și fotograful oficiali; imaginile video vor fi difuzate presei acreditate prin sistemul unic de transmisie în direct)" se arată pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale. 

Reamintim că Serviciul Român de Informaţii (SRI) a anunţat, joi, că desfăşoară o anchetă în urma dezvăluirilor făcute de fostul deputat Sebastian Ghiţă, iar, până la finalizarea verificărilor, generalul-locotenent Florian Coldea este pus la dispoziţia directorului SRI, care îi va prelua, de altfel, şi atribuţiile. Conform sursei citate, sunt analizate toate circumstanţele prezentate public, precum şi documentele puse la dispoziţie de general-locotenent Florian Coldea.

Numele lui Florian Coldea a fost vehiculat de mai mulţi oameni politici în legătură cu diverse numiri în funcţie sau cu acţiuni ale justiţiei. Printre cei care l-au invocat pe Coldea s-au numărat Elena Udrea, Traian Băsescu şi, recent, Sebastian Ghiţă, care l-a menţionat în fiecare dintre cele şapte apariţii ale sale la televiziunea pe care o controlează. Cea mai recentă a fost miercuri seară, când Sebastian Ghiţă, dispărut din 21 decembrie, a relatat despre concedii petrecute cu acesta, în Seychelles, în 2010, şi în 2012 în Toscana, unde ar fi fost şi Vasile Dâncu. Sebastian Ghiţă a prezentat şi o fotografie în care a susţinut că se află soţia sa şi soţia lui Coldea, la Disneyland.

Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ