Coronavirus - România: 430605 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Jocuri de Putere, cu Oreste Teodorescu: „Statul paralel e ăla care se hrănește din taxele și impozitele tale, fără sa îți dea nimic la schimb”

Wednesday, 18 November 2020, 18:29 Sursă: Realitatea

Autor: Iulian Budusan

Dacă nu ar fi așa, cum explicăm ascensiunea spectaculoasă a țărănușului flaușat Dragnea, epopeea fără sfârșit a lui Vanghelie, acapararea tuturor marilor afaceri de stat de către imberbul Sebastian Ghiță, sau albirea unor dosare lăsate strategic în sertare, până la prescrierea faptelor, ca în cazul marilor cazuri de corupție, Microsoft, EADS.

Timp de 30 de ani, costelivul și timoratul stat de drept a fost vampirizat de „Greii” statului paralel. Altfel, cum să fi reușit Cataramă să fure banii de la SAFI și sa rămână neatins, sau Dan Voiculescu să folosească banii Securității pentru a deveni mogul de presa și jucător politic, sau Vântu să facă sute de milioane de dolari prin FNI, o adevărată inginerie financiară care a sărăcit zeci de mii de romani?

Pe 6 decembrie ne vom alege Parlamentul care va articula următorul guvern și ar fi extraordinar de bine să reflectăm profund înainte de a ștampila buletinul de vot! Să cugetăm puțin asupra faptului că statul paralel e ăla care se hrănește din taxele și impozitele tale, fără sa îți dea nimic la schimb. Vă aștept la o analiză la bisturiu asupra statului paralel, definit corect, nu politicianist, alături de Florin Ivan, Liviu Mihaiu și Laurențiu Ciocazanu.


Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ