Ion Țiriac, mesaj pentru Iohannis: E o rușine bugetul dat de MTS pentru sport

Thursday, 05 February 2015, 23:23, Sursă: REALITATEA.NET

Ion Țiriac a criticat, joi seară, la un post de televiziune, bugetul alocat pentru sport de către Ministerul Tineretului și Sportului, declarându-se revoltat de modul în care a ajuns patinoarul Mihai Flamaropol din Capitală. În acest sens, Țiriac i-a adresat un mesaj președintelui, Klaus Iohannis, afirmând că speră că va pune "o vorbă bună" și pentru hochei, informează Ziare.com.

Adaugă părerea ta

"Înțeleg că domnul Iohannis e un mare fan al tenisului. Să dea Dumnezeu să învețe să și patineze și să-i placă hocheiul, ca să pună o vorbă bună pentru sportul ăsta", a spus Tiriac la Digi Sport.

Țiriac a amintit, apoi, că oferă două milioane de euo, pentru construirea unui patinoar, însă a afirmat că birocrația din România îi pune mari piedici în realizarea acestui proiect.

"E o rusine bugetul dat de MTS pentru sport. O tara care 50 de ani s-a laudat cu un singur lucru, cu care puteam sa stam la masa cu oricine. Cu sportul! I-am invatat pe toti sa faca sport. A venit vremea sa fim din nou acolo in top, pentru ca infrastructura de pe vremea comunistilor s-a dus (...) E de necrezut ce se intampla cu patinoarul Mihai Flamaropol. Un patinoar de hochei costa doar 2 milioane de euro. Nu un Taj Mahal, ci un patinoar unde sa se pregateasca acei copii care isi doresc. Eu am spus ca dau aceste 2 milioane, dar birocratia impiedica tot. Eu nu le dau mai mult de doua milioane, pentru ca atat costa. Acum e treaba lor sa-mi ia banii astia", a mai afirmat Ion Țiriac.

Înainte de a face tenis de performanță, Ion Țiriac a fost un jucător profesionist de hochei și a participat la Olimpiada din 1964, alături de naționala României.