Ion Cristoiu: Singurul partid care-i poate face probleme lui Victor Ponta ajuns la Cotroceni e PSD

Sunday, 19 October 2014, 22:08 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

”Se pregăteşte terenul şi pentru preşedintele Victor Ponta. Marea problemă a americanilor o constituie nu persoana lui Victor Ponta – pentru a parveni, premierul a semnat Pact cu creierele în cizme de la SIE, cum să nu semneze Pactul cu Stăpînii de peste Ocean? – ci PSD, care rămîne majoritar în Parlament şi în administraţia locală. Un preşedinte precum Victor Ponta ar deveni, în condiţiile noii Legi a Referendumului, victimă a şantajului venit dinspre alde Mazăre, cel care zbiară  de sub bereta de carnaval că abia aşteaptă s-ajungă la Cotroceni un preşedinte de-al Lor, de –al Penalilor din PSD. Năvala pe care o dă DNA asupra unor baroni PSD, capabili, la o adică, să-l suspende pe Victor Ponta, dacă nu le face pe plac, în doi timpi și trei mișcări, ca efect al noii Legi a Referendumului, poate fi explicată și prin ampla Operațiune strategică  de pregătire a terenului pentru Victor Ponta. Singurul partid care-i poate face probleme lui  Victor Ponta ajuns la Cotroceni e PSD”, notează gazetarul.

De asemenea, în rândul posibilelor consecințe, evidențiate de Ion Cristoiu, se numără și ”influenţarea campaniei electorale prin încercarea de a dovedi că Victor Ponta se delimitează de baronii corupţi ai PSD” și ”eliminarea şobolanilor bătrîni, de pe portavionul american care e România”, întrucât aceștia, ”ghiftuiţi şi aroganţi, începuseră să nu mai asculte”. Totodată, jurnalistul consideră că ”ancheta DNA făureşte un nou moment de larmă mediatică menită a împinge pe Klaus Iohannis în anonimat, în timp ce Victor Ponta rămîne mai departe în plină lumină de starletă”.

”Influenţarea campaniei electorale prin încercarea de a dovedi că Victor Ponta se delimitează de baronii corupţi ai PSD. Lucru nu prea greu de dibuit cîtă vreme  ni se dezvăluie, după o reţetă de diversiune abilă, că ancheta DNA şi-a avut izvorul într-un Raport al Corpului de control al premierului şi, mai ales, cîtă vreme ni se induce ideea unui candidat,  amant convins al Justiţiei, dar care, iată, n-a avut încotro, a trebuit să mai facă din cînd în cînd concesii baronilor din partid. Prin eliminarea şobolanilor bătrîni de pe portavionul american care e  România, se lasă terenul gol pentru şobolanii tineri, precum Sebastian Ghiţă, cooperanţi cu proprietarii portavionului de la Washington, în timp ce şobolanii bătrîni, ghiftuiţi şi aroganţi, începuseră să nu mai asculte”, notează Ion Cristoiu.

Pe de altă parte, gazetarul este de părere că ”ancheta penală declanșată de DNA, în chestiunea retrocedării ilegale a 43.227 de hectare de pădure, a fost poreclită incorect Scandalul Mafiei Retrocedărilor, în condițiile în care este vorba de Mafia retrocedărilor într-un singur caz”,  și ”nu este vizat și baronul UDMR , Verestoy Atilla, senator fără întrerupere din 1990 încoace, cel poreclit Drujba lui Dumnezeu”.

”Nu pot decît să împărtășesc nedumerirea lui Cosmin Gușă față de absența din Scandal a celui poreclit Drujba lui Dumnezeu: baronul UDMR  Verestoy Atilla, senator fără întrerupere din 1990 încoace. Dacă adăugăm acestor fapte și bizareria că, deși Retrocedările postdecembriste, se constituie în cel mai mare jaf din Istoria modernă a României, stînd la originea majorității afacerilor mafiote din țară,  nu greșim presupunînd că-i vorba de Operațiune ținînd de implicarea DNA în campania electorală”, mai scrie Ion Cristoiu.

 

Mai multe pe EVZ.ro

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri