Coronavirus - România: 63762 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Iohannis, despre apartenenţa la NATO: Într-o situaţie excepţională trebuie să ne apărăm noi înşine

Sunday, 08 February 2015, 14:01 Sursă: REALITATEA.NET

"Ani de zile am crezut că problema războiului în Europa a fost rezolvată. Acest lucru este acum, din păcate, istorie", a spus Iohannis.

Preşedintele a reamintit faptul că s-a ajuns la un consens politic, privind alocarea până în 2017 a 2% din PIB pentru apărare. Mai departe, la observaţia jurnalistului privind faptul că este vorba de o sumă mare, iar România are nevoie urgent de bani în alte domenii, Klaus Iohannis a replicat:

"Nu există o altă cale. În imediata apropiere a unui conflict armat al cărui rezultat nu este sigur, nu poţi pur şi simplu să stai şi să te uiţi. Apartenenţa la NATO este foarte valorosă, dar într-o situaţie excepţională, sperăm ca ea să nu se întâmple, trebuie să fim pregătiţi să ne apărăm noi înşine ţara. Şi pentru asta trebuie să avem o armată bine pregătită şi echipată", a explicat şeful statului.

Pe de altă parte, întrebat dacă semnarea de către R. Moldova a Acordului de Asociere cu UE nu va duce la o exacerbare a acţiunilor Rusiei în privinţa Transnistriei, preşedintele a precizat că la alegerile, din Republica Moldova, peste 50% dintre moldoveni au votat partide proeuropene, iar Transnistria este "un conflict îngheţat dar care poate fi rezolvat".

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ