House of Cards de România

Friday, 14 April 2017, 16:44 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

"Și vine câte o interceptare și aflăm că tatăl hoților, geniul șmenurilor, Sorin Ovidiu Vântu, e atât de prost încât nu știe că luând un SIM dintr-un telefon și băgându-l într-un alt telefon, poate fi lesne interceptat! Mai mult, deși știa că Sebastian Ghiță, cel puțin la momentul respectiv e conectat la structurile de forță, SOV e atât de tâmpit încât îl amenință cu moartea pe Sebi Ghiță și își face rost singur de o condamnare.

Pârnaia ni l-a arătat pe bietul SOV în adevărata lumină, ni l-a arătat așa cum este, un bătrânel interlop educat și autodidact, care și-a depășit de mult condiția reușind să ducă smardoiala la nivelul la care a reușit să o plătească până și pe neprihănita de Emilia Șercan cu 8500 de euro pe lună, furându-i fecioria profesională.

Și despre domnul Sebastian Ghiță noi am avut extraordinara impresie că o fi din cur de grof securistic, că o fi un highlander al espionage-ului, un James Bond chilug și nonșalant care face pișu pe serviciile secrete, face o magie si se transformă in fum.

Ne-am închipuit noi că domnul Ghiță, care a reușit să cânte „La Chilia-n port” cu doamna Kovesi și să-i miroase până și parfumul reginei anticorupției, că o fi deja undeva prin America Centrală, babardind dominicance ciocolatii și pregătindu-se să facă o televiziune de știri în Brazilia.

Când colo, domnu' Ghiță hăpăia pleșcaviță la Belgrad, plimbându-se ca un gândăcel într-un Renault Clio, încercând să se lege anonim si gratuit la wi-fi-urile de la șaormeriile belgrădene.

Totuși, spre deosebire de SOV, care a fost un țigan interlop ce a ajuns departe, Sebi Ghiță e ceva despre care trebuie sa discutăm: este un produs al sistemului de interese din interiorul SRI, care i-a umflat ouăle încă de pe la 20 de ani, lipindu-l la afaceri de stat, transformându-l într-o vedetă a informaticii și IT-ului românesc.

Încă dacă Sebi Ghiță ar fi rămas la nivelul de pușculiță civilă a șmecherilor din servicii, ar mai fi fost cum ar fi fost!", mai scrie Liviu Alexa.

Citeşte continuarea pe ziardecluj.ro

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri