Coronavirus - România: 54009 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Guşă: "Dragnea l-a trădat pe Geoană". ADEVĂRUL despre dezvăluirile fostului ofiţer SRI Dragomir

Monday, 30 October 2017, 19:56 Sursă: REALITATEA.NET

Cozmin Guşă a precizat că perspectiva sa este aceea a unui om extrem de apropiat de ce s-a întâmplat în acea noaptea a alegerilor din 2009 pentru că ocupa funcţia de strateg de campanie al lui Mircea Geoană.

"Sunt chiar cel mai apropiat de acele momente, am fost strategul campaniei lui Mircea Geoană, al unei campanii care a câştigat alegerile în 2009, la limită, după greşeli, după ezitări ale staff-ului de campanie cu cei doi şefi de campanie, Liviu Dragnea şi Viorel Hrebenciuc, Geoană totuşi a câştigat alegerile", a spus Guşă. 

Consultantul politic a explicat că ce se întâmplă acum are un iz de "lipsă de credibilitate", "pentru că cei din Parlament orientează acum această anchetă, care ar trebui să fie clar dedicată faptului că pentru Traian Băsescu s-au fraudat alegerile şi el nu a fost un preşedinte legitim la al doilea mandat şi toate insituţiile statului au contribuit la fraudarea acestor alegeri în favoarea lui Băsescu. În loc de asta, dânşii, în Parlament, se orientează împotriva lui Kovesi, apropo de justiţie, şi atunci discuţia principală nu are loc".

"Treburile au stat aşa: absolut toată lumea, nu doar cei din statul român, dar şi cei din mediul de afaceri, oameni legaţi într-un fel de stat sau şantajaţi, toată lumea a luptat cu toate forţele ca Băsescu să ajungă preşedinte, cu toate că românii nu îl mai vroiau, după un prim mandat care nu a fost convingător. Românii nu îl mai vroiau, pentru că au considerat că Tăriceanu şi Băsescu au condus ţara foarte prost. Şi exact aşa a fost. Magnitudinea acestor dezvăluiri ne spune că într-un mod total ilegal, dar, atenţie, sub oblăduirea instituţiilor statului coordonate de Băsescu, alegerile au fost fraudate.

Domnul Dragomir, pe care nu îl cunosc, s-a trezit să vorbească acum despre aceste lucruri abia după ce mulţi alţii au mai vorbit despre aceste lucruri, dar nu li s-a acordat importanţă. Inclusiv în a doua zi după alegeri, când s-au întâmplat acele scene cu Cătălin Voicu şi cu alţii, care nu au fost chiar arestaţi de pe stradă, toate aceste lucruri s-au spus. Domnul Dragomir are relevanţă azi în anchetă tocmai pentru că este cel care a orchestrat scandalul BlackCube, orientat tot la fel, împotriva doamnei Kovesi şi DNA-ului şi finanţat de oameni cu probleme cu legea", a spus Cozmin Guşă, într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV. 

Consultantul politic a făcut precizări legate şi de atitudinea fostului preşedinte Traian Băsescu faţă de cei care se presupune că l-ar fi ajutat să obţină un nou mandat de preşedinte. 

"E foarte bine să discutăm, e bine să înţeleagă oamenii că instituţii de la vârf, inclusiv SRI, au fost implicate în fraudarea alegerilor în favoarea lui Băsescu, dar pentru că se insistă foarte mult doar pe ideea că doamna Kovesi e vinovata de serviciu, în condiţiile în care dânsa nu avea cum să fraudeze alegerile, e absolut în van, pentru că o concluzie care se impune este că în 2009 instituţiile statului au fraudat legea şi ordinea statului de drept pentru a dubla un mandat al preşedintelui în funcţie, un lucru gravissim.

Dacă ne uităm astăzi cum îi tratează azi acel preşedinte care a fost în funcţie pe cei care l-au ajutat, de la Coldea în jos, Maior şi alţii, vom rămâne perplecşi, pentru că nu putem pricepe ce e între ei dacă Băsescu îi acuză de toate aceste lucruri şi ei nu zic nimic? Cu ce se mai şantajează în plus faţă de ceea ce deja s-a întâmplat? Băsescu e cel care ar fi trebuit să spună: "Da, am fraudat alegerile, le-am dat ordine, i-am călcat pe cap" şi nu prostia spusă de el la miezul nopţii, "I-am ciuruit". El ştia că tot statul a participat la fraudarea alegerilor, faptul că nu spune nimic şi tace ne arată că ceva scârţâie şi că absolut toată lumea, de la Băsescu în jos, au fost într-o complicitate. Vreau să vă reamintesc că cei doi şefi de campanie ai lui Geoană, Hrebenciuc şi Dragnea, sunt oameni care l-au trădat pe Geoană, care n-au participat la efortul de condamnare a fraudei, vorbeam singur, ca Moise în pustiu şi ceream renumărarea voturilor. Toţi sacii cu voturi nu mai există pentru că un incendiu, niciodată diagnosticat şi a cărui cauză e necunoscută, a mistuit toate acele voturi care ar fi trebuit să fie renumărate. Nimeni n-a comentat vreodată că acele alegeri ar fi trebuit anchetate. Într-o astfel de republică trăim astăzi", a mai spus Guşă. 

Conform acestuia, "Dl Dragomir şi alţii de la comisie, în frunte cu domnul Dragnea, se chinuie să ne arate că s-a întâmplat o problemă cu Kovesi care era acasă la Oprea şi că ar trebui să plece din cauza asta. Motivaţia unui act pe care ar trebui să îl facem astăzi ar trebui să rezide din faptul că mulţi oameni, de la Băsescu în jos, au fost complici la fraudarea unor alegeri şi la obţinerea unui mandat ilegitim timp de 5 ani de zile al unui preşedinte care a acţionat haotic şi nu a avut grijă de ordinea constituţională şi de statul de drept, tocmai pentru că putea fi şantajat cu acele lucruri care l-au făcut preşedinte", a concluzionat Cozmin Guşă, în intervenţia telefonică la Realitatea TV. 

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ